Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi, Uzun İnce Bir Yoldayım şiirinin konusu nedir?, Uzun İnce Bir Yoldayım kaç yılında yazıldı?, Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü hangi yöreye aittir?, Aşık Veysel kime aşık?

Aşık Veysel'in Uzun İnce Bir Yoldayım Türküsünün Hikayesi

Aşık Veysel'in kendisini terk eden eşine yazdığı rivayet edilen 'Güzelliğin On Par'a etmez' türküsü, yıllardır dilden dile dolaşır. Tıpkı, Atatürk hayranı olan ozanın, ona ulaşmak için üç ay boyunca yürüyerek Ankara'ya giderken bestelediği 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ı gibi...

Uzun İnce Bir Yoldayım şiirinin konusu nedir?

Aşık Veysel'in kendisini terk eden eşine yazdığı rivayet edilen 'Güzelliğin On Par'a etmez' türküsü, yıllardır dilden dile dolaşır. Tıpkı, Atatürk hayranı olan ozanın, ona ulaşmak için üç ay boyunca yürüyerek Ankara'ya giderken bestelediği 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ı gibi...

Uzun İnce Bir Yoldayım kaç yılında yazıldı?

Meşakkatli bir yoldaki yolculuğa benzetilen insan ömrünün şairin trajik yaşam öyküsünden esinlendiği sonucuna varılabilir. Şair kendi trajik gerçekliğini, insanın bu dünyadaki gayesi ve bu dünyanın hayatımızdaki yeri çerçevesinde bütün insanlık adına yorumlamıştır ve bütün insanlığa pay çıkarmıştır.

Uzun İnce Bir Yoldayım türküsü hangi yöreye aittir?

Uzun İnce Bir Yoldayım - Uzun İnce Bir Yoldayım (1966) - Aşık Veysel | Karnaval.com.

Aşık Veysel kime aşık?

Sivas. "Uzun ince bir yoldayım/Gidiyorum gündüz gece/Bilmiyorum ne haldeyim/Gidiyorum gündüz gece" dizeleriyle hafızalara kazınan halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlu için vefatının 46. yılı dolayısıyla memleketi Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde mezarı başında anma programı düzenlenecek.


Uzun İnce Bir Yoldayım ne eseridir?

Veysel ortalarda kalır' diye onu Esma adlı bir kızla evlendirirler. Sözde acıları dindirecek, Veysel'e sahip çıkacak bir eştir Esma. Oysa o, Veysel'in acılarını çoğaltmıştır. Veysel'in, Esma'dan iki çocuğu olmuştur.

Uzun İnce Bir Yoldayım hangi müzik türü?

Âşık Veysel'in eşsiz eseri 'Uzun İnce Bir Yoldayım'ı

Uzun İnce Bir Yoldayım şiir mi?

Türk şiirinin önemli isimlerinden olan Âşık Veysel'in şiirlerinde de tezat unsurlar önemli yer tutar. Onun “Uzun İnce Bir Yoldayım” şiirinde hayatın tezat yönleri dikkat çekicidir. Veysel, bu şiirde tezat unsurlardan yola çıkarak hayat algısını ortaya koyar.

Uzun İnce Bir Yoldayım türküsünü kim söyler?

Tülay Özer - Uzun İnce Bir Yoldayım - YouTube.

Uzun İnce Bir Yoldayım halk şiiri mi?

20. yüzyıl halk şiirinin en büyük ozanlarından Aşık. Veysel'in şiirlerinden derlenen “Uzun İnce Bir. Yoldayım” başlıklı dinleti, 20 Ocak Pazartesi, 20:30'da. İş Sanat'ta sahnelenecek.

Uzun ince bir yoldayım neden yazıldı?

Mustafa Kemal Paşa'nın huzuruna çıkmasının nasip olmaması Aşık Veysel'i çok üzse de, Sivrialan'dan yaya olarak üç ayda ulaştıkları Ankara yolculuğunda o ünlü eserini bestelediği rivayet edilir: “Uzun İnce Bir yoldayım.”


Uzun ince bir yoldayım Turku mu?

Aşık Veysel'in Uzun ince bir yoldayım türküsünün Halk müziği ezgileri içinde ayrı ve eşsiz bir yeri vardır.

Aşık Veysel Türküleri nelerdir?

Yaşama sevinciyle hüzün, iyimserlikle umutsuzluk şiirlerinde iç içedir. Doğa, toplumsal olaylar, din ve siyasete ince eleştiriler yönelttiği şiirleri de vardır. Şiirleri, Deyişler (1944), Sazımdan Sesler (1950), Dostlar Beni Hatırlasın (1970) isimli kitaplarında toplandı. 1973 yılında akciğer kanseri sonucunda öldü.

Âşık Veysel neden vefat etti?

Âşık Veysel, gerçek adıyla Veysel Şatıroğlu (25 Ekim 1894; Şarkışla - 21 Mart 1973; Sivas), Türk halk ozanı. Afşar boyunun Şatırlı obasına mensuptur.

Âşık Veysel'in gerçek adı ne?

25 Ekim 1894 yılında Sivas'ın Şarkışla ilçesi Sivrialan köyünde doğdu. Asıl ismi Veysel Şatıroğlu'ydu. Aşıklık geleneğinin temsilcilerinden olması nedeniyle Aşık Veysel adıyla tanındı.

Âşık Veysel neden aşık denir?

Şiirin Nazım Biçimi: Şiirin nazım biçimi “Koşma” şeklindedir. “Uzun ince bir yol” ifadesi hayatı, “yola” ve ömürde ilerlemeyi bir “yolculuğa” benzetir. Onun gibi uzun ve incedir. Bu manada bu mısrada bir “teşbih” (benzetme) sanatı vardır.

Uzun İnce Bir Yoldayım gidiyorum gündüz gece hangi söz sanatı?

Veysel Şatıroğlu, 1894'te Sivas'ın Şarkışla ilçesine bağlı Sivrialan köyünde dünyaya geldi. Veysel'in dünyaya geliş öyküsü, Anadolu köylerinde hemen birçok çocuğun yaşadığı olağan bir doğum biçimidir. Ama, bugün özellikle dışarıdan bakanlar için ilginçtir, olağandışıdır.

Aşık Veysel kimdir hayatı kısaca?

"Dünya iki kapılı handır" Atasözünün Anlamı: Bu atasözü, insan hayatının gelip geçici olduğunu ve dünyanın bir konaklama yeri olduğunu belirtir. Tıpkı bir handa olduğu gibi, insanlar bu dünyaya gelir ve bir süre sonra da ayrılırlar.

Iki kapılı bir handa gidiyorum ne demek?

Song Metrics

Uzun İnce Bir Yoldayım is a song by Aşık Veysel with a tempo of 122 BPM.


Aşık Veysel eserleri nelerdir?

Âşık Veysel Anadolu bilgeliğinin en önemli simalarından biridir. Bu hikme- tin doğal bir yansıması olarak o'nun şiirlerinde oldukça zengin felsefi içerikle karşı- laşmaktayız. Bu yazımız bu derin felsefi zenginliği, onun “Güzelliğin On Para etmez” adlı şiirinden hareketle göstermeye çalışmıştır.

Uzun ince bir yoldayım kaç bpm?

Alevi ve Bektaşi geleneğine mensup halk ozanlarından biri olan Âşık Veysel, âşık edebiyatının geleneksel bütün unsurlarını şiirinde barındıran, yirminci yüzyılın bu alandaki en önemli temsilcilerinden birisidir.

Güzelliğin on para etmez sözü kime aittir?

Dostlar beni hatırlasın..." demişti Büyük Usta. Âşık Veysel Şatıroğlu'nu sadık yârine kavuşmasının. 48'inci yılında râhmetle anıyorum.

Âşık Veysel Alevi mi değil mi?

Halk ozanımız Aşık Veysel'in, 'Gelmez Yola Gidiyorum' şiirini kendi sesinden dinleyin.