Ator Ne İlacı

Ator Ne İlacı Ator Ne İlacı, Ator ilaç ne işe yarar?, Ator ne zaman içilmeli?, Atorun yan etkileri nelerdir?, Kolesterol ilacı bırakılırsa ne olur?, Ator hangi hastalık için kullanılır?

Ator Ne İlacı

- Ator atorvastatin içeren bir statin grubu antihiperlipidemiktir. Diyet ve diğer yöntemlere ilave olarak, bu yöntemlere cevabın yetersiz kaldığı durumlarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol ve apolipoprotein B ve trigliseridin düşürmesinde endikedir.

Ator ilaç ne işe yarar?

- Ator atorvastatin içeren bir statin grubu antihiperlipidemiktir. Diyet ve diğer yöntemlere ilave olarak, bu yöntemlere cevabın yetersiz kaldığı durumlarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol ve apolipoprotein B ve trigliseridin düşürmesinde endikedir.

Ator ne zaman içilmeli?

total kolesterol (TK), LDL kolesterol, apolipoprotein B (Apo B) ve trigliseridin düşürülmesinde endikedir. HDL kolesterolü yükseltir ve LDL/HDL ve TK/HDL oranlarını düşürür.

Atorun yan etkileri nelerdir?

ATOR tabletler bütün olarak su ile yutulmalıdır. Dozlar günün herhangi bir saatinde, yemekle birlikte veya ayrı olarak alınabilir.


Kolesterol ilacı bırakılırsa ne olur?

Stevens-Johnson sendromu (deri, ağız, göz ve cinsel organlarda ciddi su toplama), eritema multiforme (lekeli kırmızı döküntü), görme bozukluğu, bulanık görme, duyma kaybı, tendon (kasları kemiklere bağlayan bağlar) yaralanmaları, karaciğer yetmezliği, tat almada değişiklik, erkeklerde meme büyümesi.

Ator hangi hastalık için kullanılır?

Kalp hastalarında ise kolesterol seviyesi normal değere ulaşsa bile ilacın dozu azaltılır ve nadiren kesilir. İlaç hekim önerisi olmada bırakılırsa hastaların çoğunda düşen kan değeri zamanla yine yükselir ve yüksek kolesterolün damar üzerindeki zararlı etkileri devam eder.

Ator kolesterol ilacı nasıl kullanılır?

Lipitor markası altında satılan atorvastatin, yüksek risk altındaki kişilerde kardiyovasküler hastalıkları önlemek ve anormal lipid düzeylerini tedavi etmek için kullanılan bir statin ilacıdır.

Ator ne kadar kullanılmalı?

Güncel kılavuzlara uygun (LDL-) kolesterol seviyelerini sağlamak için daha yüksek dozlar gerekli olabilir. Uygulama şekli: Sadece ağızdan kullanım içindir. ATOR günün herhangi bir saatinde yemekle birlikte veya ayrı olarak tek doz halinde alınabilir.

En iyi kolesterol ilacı hangisi?

Bu doz ihtiyacınız olan miktarı aldığınız belirlenene kadar doktorunuz tarafından arttırılabilir. Doktorunuz 4 hafta veya daha uzun aralıklarla kontrol ederek dozu size uygun hale getirecektir. ATOR'un yetişkinlerde en yüksek dozu günde bir kez 80 mg, çocuklarda günde bir kez 20 mg'dır.


Kolesterolün yüksek olmasının belirtileri nelerdir?

Özellikle, düşük dozda fluvastatin en az etkili statinken, rosuvastatin, LDL kolesterolü düşürmede en çok etkiye sahip olandır. Yan etkilerin ortaya çıkma olasılığı dozla arttığı için, doktorlar doğal olarak maksimum etkiyi mümkün olan en az dozla elde etmeyi tercih etmektedir.

Ator kolesterol ilacı mı?

Kolesterol yüksekliği yaşandığı durumda kişide kalp hastalığının neden olduğu göğüs ağrısı, yüksek tansiyon, felç ya da benzer dolaşım rahatsızlıkları görülebilir. Sessiz tehlike olarak da bilinen kötü kolesterol belirtileri görüldüğü durumda kalp hastalıklarıyla ilişkilendirilir.

Ator öksürük yapar mı?

Diyet ve diğer yöntemlere ilave olarak, bu yöntemlere cevabın yetersiz kaldığı durumlarda yükselmiş total kolesterol, LDL kolesterol ve apolipoprotein B ve trigliseridin düşürmesinde endikedir.

Kolesterol kaç olursa ilaç kullanmak gerekir?

Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür. Yaygın olmayan durumlar ATOR kullanan 1000 hastanın 1 ila 10'unu etkiler. Sürekli öksürük ve/veya nefes darlığı veya ateş içeren solunum problemleri, Şeker hastalığı (diyabet).

Su içmek kolesterole iyi gelir mi?

Bu grupta tedavide genel olarak sadece diyet yeterlidir. Ancak, toplam risk faktörü sayısı 2'nin altında olduğu halde, kolesterol düzeyi çok yüksekse (total kolesterol 300 mg/dl) ve üzeri, LDL-kolesterol 190mg/dl ve üzeri) ve diyetle düşmüyorsa, ilaç tedavisine başlanmalıdır.

Kolesterol hapi kalbe zarar verir mi?

Su içmek kolesterolü düşürür mü? Günde 2 litre sıcak su içmek, günde 1 saat yürüyüş yapmak ve gece dolu mideyle yatağa girmemek de kolesterolü düşürür. Ayrıca bütün narenciyelerin (portakal, mandalin, limon, greyfurt) gibi içindeki beyaz kısmının iyi bir kolesterol düşürücü olduğunu unutmayın.

Kolesterolü ilaçsız düşürmek için ne yapmalı?

Tabi ki hayır. Bu ilaçları özellikle kalp krizi geçirmiş veya kalp damarlarında darlık olan hastalarda (Bypass olmuş, stent takılmış) kullanmalıyız. Kalp-damar hastalığı olmayan kişilerde kolesterol yüksekliği tedavisi herbir hasta için risk-fayda analizi yapılarak hekim tarafından değerlendirilmelidir.

Ator 10 mg günde kaç defa kullanılır?

Doz aralığı günde bir defa 10 ila 80 mg'dır. ATOR ile tedaviye başlangıç ve idame dozları, başlangıç LDL-K değerleri, tedavi amacı ve hastanın tedaviye yanıtı gibi özelliklere göre bireyselleştirilmelidir.

Ator hangi doktor yazar?

Atorvastatin, Simvastatin ve Pravastatin'in 40 mg ve üzeri formların ve rosuvastatinin 20 mg ve üzeri formları için kardiyoloji kalp damar cerrahi endokrinoloji uzmanı tarafınca rapor çıkarılıp bu hekimlerce reçete edilmesi gerekmektedir.

Kolesterol ilacı yağ yakar mı?

Statinler, yüksek kolesterolü olan hastaların kanlarındaki yağ seviyesini düşürmekte etkilidirler ve bu şekilde koroner, serebrovasküler (beyin damarları) ve periferik vasküler (bacak damarları) hastalıkların engellenmesine yardımcı olurlar.

Kolesterol ilaçlarının yan etkileri nelerdir?

Midede yanma, hazımsızlık, ishal, kabızlık, cilt döküntüsü, gaz, geğirme isteği ve baş ağrısı gibi yan etkiler daha az sıklıkta görülebilecek diğer yan etkiler olup doktora başvurularak gerekli doz ayarlamaları ile bu yan etkilerin önüne geçilebilir.

Kolesterol yüksek olursa ne olur?

Kolesterol ne kadar yüksek olursa ileride vücudun hastalık yapma riski de o kadar yüksek olur. Damar duvarına LDL ile taşınan kolesterol, damar çeperinin içine girerek, kolesterol plaklarının oluşmasına ve zamanla tıkayıcı atardamar hastalığının (ateroskleroz-damar sertliği) gelişmesine yol açar.