Benvida Kullanıcı Yorumları

Benvida Kullanıcı Yorumları Benvida Kullanıcı Yorumları, Benvida neye iyi gelir?, Epilepsiye hangi ilaç iyi gelir?, Benvida günde kaç kez kullanılır?, Epilepsi ilaçlarının yan etkileri nelerdir?

Benvida neye iyi gelir?

BENVİDA nedir ve ne için kullanılır? BENVİDA, lakozamid adı verilen etkin maddeyi içeren ve epilepsi (tutarık) adı verilen hastalığın tedavisinde kullanılan bir ilaçtır.

Epilepsiye hangi ilaç iyi gelir?

Birçok epilepsi ilacı bulunmaktadır. Epilepsi ve epilepsi nöbeti için en sık kullanılan ilaçlar valproik asit, karbamazepin, fenitoin, levetirasetam, lamotrijin ve topiramat etken maddelerini içerenlerdir. Bu ilaçlar beyindeki anormal elektriksel boşalımları durdurarak nöbetleri baskılar.

Benvida günde kaç kez kullanılır?

BENVİDA, sabah bir kez, akşam bir kez olmak üzere günde iki kez yaklaşık her gün aynı zamanda olacak şekilde alınmalıdır. BENVİDA uzun süreli tedavi olarak kullanılır.

Epilepsi ilaçlarının yan etkileri nelerdir?

Epilepsi ilaçlarının yan etkileri olabilir. Bu yan etkiler şu şekilde sıralanabilir: * Vücutta kızarma * Kaşıntı * Karın ağrısı * Bulantı * Kusma * Baş dönmesi Normalde görülmeyen bu şikayetler ilaç kullanımından sonra başlıyorsa ilacın yan etkisi olabileceği düşünülerek doktorla görüşülmelidir.


Epilepsi ilaçları bir anda bırakılırsa ne olur?

Epilepsi ilaçları uyusturucu degildir, bağımlılık yapmazlar. Ancak birden kesilirse nöbetler uyarılabilir.

Epilepsi ilaçları faydalı mı?

Epilepsi tedavisinde en önemli nokta nöbetleri durdurmaya yönelik olarak seçilen ilaçların düzenli ve planlı kullanımıdır. Her beş hastadan dördünde uygun ilaçlar seçildiğinde ve yeterli dozda alındığında nöbetler durur.

Epilepsiyi nasıl yendim?

Hastalığın tedavisi, nöbetleri durdurmaya yönelik ilaç tedavisidir. Burada en önemli nokta ilaçların düzenli ve planlı kullanımıdır. Her beş saralıdan dördünde uygun ilaçlar seçildiğinde ve yeterli dozda alındığında nöbetler kesilir. Diğer yöntem ise cerrahidir.

Epilepsiyi tetikleyen şeyler nelerdir?

Epilepsi vakalarının büyük bir bölümünde kesin neden belirlenemezken, nedeni saptanabilen epileptiklerde ise sinirleri uyaran durumlar, doğumsal anomaliler, doğum travmaları, kafa travması, beyin damar hastalıkları, tümörler, beyin iltihapları ve aşırı alkol tüketme gibi nedenler söz konusudur.

Epilepsiye hangi vitamin iyi gelir?

Epilepsi hastalarında çoğunlukla D vitamini eksikliği ve kemik erimesi sorunları ile karşılaşılır. Bu nedenle hastalarda D vitamini takviyesine ihtiyaç duyulabilir. Tabii ki en önemli D vitamini kaynağı güneştir. Ayrıca süt, peynir, yumurta ve balık çeşitleri de diğer D vitamini kaynaklarıdır.

Benvida nasıl kullanılır?

BENVİDA, sabah bir kez, akşam bir kez olmak üzere günde iki kez yaklaşık her gün aynı zamanda olacak şekilde alınmalıdır. Doktorunuz BENVİDA tedavisini 200 mg'lık tek bir yükleme dozunu takiben yaklaşık 12 saat sonra idame doz rejimi verilmesi ile başlatabilir. Yükleme dozu tıbbi gözlem altında uygulanmalıdır.


Benvida 100 mg ne için kullanılır?

Film-kaplı tablet. Koyu sarı renkte, oval, bir yüzünde “SP” ve diğer yüzünde “100” baskısı bulunan film kaplı tabletlerdir. BENVİDA epilepsili adölesan (16-18 yaş) ve erişkin hastalarda, ikincil jeneralize olan veya olmayan parsiyel başlangıçlı nöbetlerin tedavisinde monoterapi ve ek tedavi olarak endikedir.

Hamilelikte hangi epilepsi ilaçları kullanmalı?

Son yıllarda yapılan çalışmalarda, gebelikte kullanımı en riskli ilaçlar valproat, fenobarbital ve topiramat, en az riskli ilaçlar ise levetirasetam, okskarbazepin ve lamotrijine olarak bildirilmiştir. Anti- epileptik ilaçların teratojen etkilerini azaltmak için, ek olarak folik asit verilmesi tavsiye edilmektedir.

Epilepsi ilacı ömür boyu sürer mi?

Dr.Serdar Dağ, “Hastalık çok dirençli değilse genellikle doğru teşhis ve doğru ilaçla 2-5 yıl arasında tamamen ortadan kaybolabiliyor. Fakat herhangi bir nedene bağlı olarak ortaya çıkan epilepsilerde ömür boyu ilaç kullanmak gerekiyor” diyor. Doç.

Epilepsi ilacı kullananlar ne yememeli?

Epilepsi hastaları alkol, çayı çok sık tüketmemeli, kahve ve kola gibi kafein içeren içeceklerin tüketimi sınırlandırmalıdır. Bu içecekler epilepsi nöbetlerini tetikleyebilecek özelliğe sahiptir. Epilepsi için kullanılan bazı ilaçlar, nar ve greyfurt gibi meyvelerle etkileşime girerek etkileri düşmektedir.

Epilepsiyi tetikleyen ilaçlar nelerdir?

Anestezikler, antiaritmikler, psikotropikler, antidep- resanlar, antipsikotikler, antiepileptikler, antibiyo- tikler, antitüberküloz ilaçlar ve santral sinir sistemi (SSS) stimülanlar›, nöbet efli¤ini düflürerek epileptik nöbetin do¤mas›na yol açabilir.

Epilepsi tamamen düzelir mi?

Epilepsi tedavi edilebilen bir hastalıktır.

Tedavide çeşitli ilaçlar kullanılır ve ilaç seçimine karar verirken nöbetin tipi, atakların sıklığı, hastanın yaşı, eşlik eden diğer sistemik hastalıkların varlığı önem taşımaktadır. Hastaların çok büyük kısmında ilaç tedavisi ile nöbetler kontrol altına alınır.


Epilepsi hastalığı tamamen geçer mi?

Günümüzde, genel olarak epilepsili çocukların %70-80'i, bazı epilepsi türlerinin ise %95-100'ü epilepsi ilaçları ile tam olarak iyileşmektedir.

Epilepsi hastalığı tamamen iyileşir mi?

Çok dirençli değil ise; primer tip epilepsiler, doğru teşhis ve doğru ilaçla 2-5 yıl arasında tamamen ortadan kayboluyor fakat herhangi bir sebebe bağlı olarak meydana gelen epilepsilerde, ilacı maalesef ömür boyu kullanmak gerekiyor, çünkü beynin o bölgesinde hasar olduğu için uyarısı daima bozuk kalıyor.

Epilepsi hastalarına neler yasak?

Çay, kahve ve kola gibi içecekler kafein içerdiği için epilepsi krizini tetikleyen içecekler arasındadır. Greyfurt ve nar gibi meyveler ilaçlarla etkileşime girebildiği için nöbetler üzerinde olumsuz etkiler yaratabilmektedir. Ancak hasta portakal, mandalina ve limonu rahatlıkla tüketebilir.

Epilepsi hastalığının sebebi nedir?

Epilepsi Neden Olur? Epilepsi vakalarının çoğunda sebep, yapılan muayene ve ek tetkiklerin neticesinde anlaşılamaz. Nedeni saptanan epilepsi türleri ise büyük oranda konjenital (doğuştan gelen) anomaliler, doğum travması, beyin damar hastalıkları, beyin iltihaplanması gibi nedenlerden kaynaklanır.

Epilepsi ilacı sakinleştirir mi?

Geniş etki yelpazesi vardır. Sık görülen yan etkileri uyku, dengesizlik ve sakinleştirmedir. Bunun dışında böbrek taşı, terlememe, kilo kaybı gibi yan etkiler bu ilaca hastır.

Üzülmek epilepsiyi tetikler mi?

Yukarda da ifade ettiğim gibi epilepsi ile depresyon büyük sıklıkla bir arada ortaya çıkmaktadır. Epilepsi depresyona, depresyon ise epilepsiye yol açabilmektedir. Depresyonun epilepside daha ziyade, nöbetler arasında inhibitör nöronal mekanizmaların etkinleşmesi nedeniyle ortaya çıktığına dair ipuçları vardır.