Bursa İlçeleri

Bursa İlçeleri Bursa İlçeleri, Bursa ilinin ilçeleri nelerdir?, Bursa'nın en büyük ilçesi neresidir?, Bursa Yıldırım Merkez ilçe mi?, Osmangazi Bursa'nın ilçesi mi?, Bursa'nın en lüks semti neresi?, Bursa kac ilçe var?

Bursa İlçeleri

İLÇELER: Bursa ilinin ilçeleri; Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir'dir.

Bursa ilinin ilçeleri nelerdir?

İLÇELER: Bursa ilinin ilçeleri; Osmangazi, Nilüfer, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Gürsu, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Kestel, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi ve Yenişehir'dir.

Bursa'nın en büyük ilçesi neresidir?

Bursa ilimizin ilçeleri şunlardır: Gürsu, Kestel, Nilüfer, Osmangazi, Yıldırım, Büyükorhan, Gemlik, Harmancık, İnegöl, İznik, Karacabey, Keles, Mudanya, Mustafakemalpaşa, Orhaneli, Orhangazi, Yenişehir.

Bursa Yıldırım Merkez ilçe mi?

Bursa'nın en kalabalık ve metropol ilçesi olarak dikkat çeken Osmangazi, Bursa'nın merkezidir. Osmanlı Devleti'ni kuran Osman Bey'den adını alan Osmangazi'nin en bilinen yönlerinden biri olarak Uludağ gözler önündedir. İlçenin nüfusu, 881.459 kişiden oluşmaktadır.


Osmangazi Bursa'nın ilçesi mi?

Yıldırım ilçesi Bursa'nın merkezinde 18.06.1987 gün ve 3391 sayılı yasayla kurulan bir ilçedir. Konumu itibariyle Uludağ'ın eteklerinde kurulmuş, doğusunda Kestel ve Gürsu ilçeleri, kuzeyinde ve batısında Osmangazi ilçesi vardır.

Bursa'nın en lüks semti neresi?

Adını Osmanlı Devleti'nin kurucusundan alan, Bursa'nın en büyük ve merkez ilçesi Osmangazi, üzerinde yaşayan 3 medeniyetin derin izlerini taşıyan tarihi bir ilçedir.

Bursa kac ilçe var?

Bursa'nın en lüks semtlerini de bünyesinde barındıran Nilüfer ilçesi, Bursa'nın en nezih semti hatta kimi kaynaklara göre Bursa'nın en yaşanabilir ilçesi olarak lanse ediliyor.

Bursa hangi ilden ayrıldı?

6 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre 17 ilçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 1061 mahalle bulunmaktadır.

En kalabalık ilçesi hangisi?

Başkent, 1363 yılında (I. Murad Hüdavendigâr döneminde) Edirne'ye taşınmıştır. Fatih Sultan Mehmed'in İstanbul'u fethetmesinden sonra ise Bursa'nın faal rolü son bulmuş ve yönetim merkezi niteliğini kaybetmiştir.

Bursa'nın en uzak ilçesi hangisi?

Zirvede iki Ankara ilçesi var. İstanbul'un en kalabalık ilçesi ise Bağcılar. Listede yer alan diğer ilçeler ise Bursa ve Gaziantep'ten çıktı. Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TUİK) Türkiye'nin 2012 yılı nüfus rakamlarını açıkladığı araştırmada dikkat çekici rakamlar ortaya çıktı.

Bursa Nilüfer nereye bağlı?

Büyükorhan ilçesi, 1987 yılında ilçe olmuştur ve Bursa'nın il merkezine de uzak bir konumda yer almaktadır. Bursa il merkezine 81 kilometre mesafede bulunan Büyükorhan, Orhaneli, Harmancık ve Mustafakemalpaşa ilçelerine komşudur.

Bursa Nilüfer hangi bölge?

İlçemiz Bursa'nın batısında yer alıp, doğusunda Osmangazi, güneyinde Orhaneli, batısında Mustafakemalpaşa, Uluabat Gölü ve Karacabey, kuzeyinde Mudanya ile çevrilidir.

Nilüfer Bursanın ilçesi mi?

Yeni yapılanan bir bölge olmanın da avantajıyla, kent planlamasından, çevresel şartlara kadar her konuda çağdaş standartlara sahip olan Nilüfer, bu yönüyle kısa sürede Bursa'nın cazibe merkezi olmuş bir ilçedir.

Mudanya merkez ilçe mi?

Hakkında - Mudanya Belediyesi. MUDANYA HAKKINDA: Bursa'nın merkez ilçesi olan Mudanya, 28-29 derece doğu boylamları ile 40-41 derece kuzey enlemleri arasında bulunmaktadır. Batıda Karacabey, güneyde Osmangazi ve Nilüfer, doğuda Gemlik ile komşudur; kuzeyde ise Gemlik Körfezi'nin güney sahilleri boyunca uzanır.

Gemlik hangi ile ait?

Gemlik Bursa şehir merkezinin 32 km kuzeyinde, Marmara denizinin en sakin ve adını verdiği körfezi kıyısında kurulmuştur. 29,13 derece doğu meridyeni ile 40,12 derece kuzey enlemi üzerinde bulunmaktadır. İlçe yüzölçümü 413 km²'dir.

Bursa'ya en yakın il hangisi?

Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

Bursada en sağlam zemin neresi?

Zemini sağlam olan Bursa'nın Hisar, Muradiye, Dobruca ve Nilüfer Üçevler bölgeleri, zeminin kayalık olması nedeniyle bu depremden zarar görmemiş ve deprem uzmanları tarafından da en güvenli bölgeler olarak nitelendirildi.

Bursa'nın en cok neyi meshur?

Bursa'nın bereketli topraklarından çıkan meyve ve sebzeler Türkiye'nin en prestijli ürünleridir. Adıyla özdeşleşen Şeftalinin, Deveci Armudunun, Apolyont Kirazının, sofralık zeytininin ve çeliğin en kaliteli ürünlerinin yetiştiği bölgedir Bursa.

Bursa'nın en çok neyi meşhur?

Bursa denilince akla gelen ilk şey tabii ki de İskender kebabıdır. Bursa'ya özellikle İskender kebap yemek için gelenler bile olmaktadır. İskender kebabın yanı sıra cantık, İnegöl köfte ve pideli köfte de adından söz ettiren lezzetlerdendir.

Bursa'nın ilk adı nedir?

1887 yılında Yenişehir Bilecik'e bağlandı. Gemlik'e bağlı bir bucak olan Pazarköy/Orhangazi de, 1893 yılında yeniden kaza (ilçe) oldu. 1918 yılından sonra ise Hudavendigar adı, Bursa Vilayeti olarak değiştirilmiştir.

Bursada yaşayanlar nereli?

Bursa'da yaşayan Samsunluların sayısı 93 bin 470. Samsun'u 69 bin 463 kişiyle Artvin, 57 bin 433 kişiyle Balıkesir, 52 bin 492 kişiyle Trabzon, 45 bin 289 kişiyle Ağrı, 44 bin 703 kişiyle Diyarbakır, 41 bin 978 kişiyle Giresun, 36 bin 686 Van takip ediyor.