Cavresamin Ne Demek Türkçe

Cavresamin Ne Demek Türkçe Cavresamin Ne Demek Türkçe, Cavresamin ne anlama gelir?, Cav RAŞ ne demek?, Hırrım ne anlama gelir?, Çavreşamın kime ait?, Deve kösteği ne demek?

Cavresamin Ne Demek Türkçe

Bu cümlenin anlamı neden ben karagözlüm anlamına gelir. Genellikle şarkılarda kullanılan bir sözcük olduğu için yaygınlıkla araştırılması oldukça yaygındır. Çavreşamın, karagözlüm anlamına gelen bir kelime olduğu için de tümcesi de neden ben kelimesi oluyor.

Cavresamin ne anlama gelir?

Bu cümlenin anlamı neden ben karagözlüm anlamına gelir. Genellikle şarkılarda kullanılan bir sözcük olduğu için yaygınlıkla araştırılması oldukça yaygındır. Çavreşamın, karagözlüm anlamına gelen bir kelime olduğu için de tümcesi de neden ben kelimesi oluyor.

Cav RAŞ ne demek?

kürtçede karagözlüm anlamına gelir. ya da benim karagözlüm de denilebilir. türkçede çavreşa mın olarak okunur. kürtçe duygusal parçaların vazgeçilmez kelimelerinden biridir.

Hırrım ne anlama gelir?

Çavreşamın kara gözlüm demektir. Bir aşk şarkısı olan Çavreşamın Türkçe kara gözlüm anlamına gelmektedir. Okunuşu 'çav re şa mın dir'. Şahe Bedo – Çavreşamın şarkısını dinleyenler bu kelimenin Türkçe anlamını merak etmektedir.

Çavreşamın kime ait?

zazaca yarrağım demek..


Deve kösteği ne demek?

Murat Küçükavcı - Çavreşamin (Official Audio © Kom Müzik) - YouTube.

Cavcavlı ne demek?

İlkin deveyi bağlamak veya "deve kösteği" olarak kullanılan bu kelime bilâhere duyguları, düşünceleri, kavramları ve olayları birbirine bağlayan ruhi melekeye verilen bir isim olmuştur.

Gulam Türkçe anlamı nedir?

cavcav : argo'da "boş konuşma", "gevezelik" anlamında kullanılan bir sözcük. ilhan mi cavcav hacı mı cavcav? köpek havlaması anlamına da geldiği duyulmuş bir sözcük.

Bukke ne demek kürtçe?

Gulâm, İslam devletlerinde kölelerden oluşan, hükümdarı korumakla görevli olan askeri birliklerdir. Osmanlı İmparatorluğu'nda kapıkulu askerleri olarak devam etmiştir. Gulâm, kelime itibarıyla Arapça kökenli olup, erkek çocuk anlamına gelmektedir.

Ezbırçime ne demek?

kürtçede gelin demektir. arnavutcada ekmek demektir. ejderha anlamına geleni büke imiş.

Were minne ne demek?

kürtçe: ben açım.

Delalam ne demek?

merhaba nasilsin in kurtce cevirisiyle ise baslanabilir. kurtce bilenler yesillendirebilirler. here vere mınne. öğrenmek istemeyen, bu cümleyi bir kürde söyleyebilir. sonra bak, seni nasıl bağrına basıyor.

Şahe Bedo Çavreşamın şarkısı ne zaman çıktı?

Delalamın = Değerlim...


Şahe Bedo kimdir nerelidir?

Şahe Bedo ismiyle günden güne kendisini tanıtan Şahin Güneş, 1976 yılında Ağrı-Diyadin'de dünyaya gelmiştir. Küçükken ailesi ile birlikte Van'ın Erciş ve Muradiye ilçesine göç etmişlerdir. Düğünlerde sahne alarak kendisine büyük hız ve yetenek kazandırmıştır.

Kostel ne demek?

Kostel: Mısır biçildikten sonra tarlada kalan artık kısmı.

Çağan Kürt ismi mi?

Çağan, Türkçe kökenli bir isimdir. "Çağmak" fiilinden türeyerek, isim haline getirilmiştir. Eski Türklerden günümüze kadar erkek çocuklarına ad olarak konularak gelmiştir.

Kutay Türk ismi mi?

Kutay, Türkçe kökenli bir erkek ismidir ve iki ayrı kelimenin birleşiminden oluşur: "Kut" ve "Ay".

Cavramak ne demek?

Cavramak: Çabalamak, uğraşmak, elinden geleni yapmak, çalışmak.

Caviş ne demek?

Çeşitli Türk devletlerinde bazı saray hizmetlilerini ifade eden ve askerî rütbe olarak kullanılan terim. Osmanlı Devleti'nde devlet ricâlinin sivil ve resmî her türlü işlerinde hizmet gören adamları.

Cavlaki ne demek?

O bitti, “Cavlakiler” ortaya çıktı. Sakal-bıyık dâhil, vücutlarındaki tüm kılları tıraş ettiklerinden dolayı “Cavlaki” olarak isimlendirilen bu örgüt de tıpkı Haşhaşiler gibi Şia'nın bir koluydu ve toplum için suç makinesi gibiydiler. Varlıklarını bir şekilde 13. Yüzyıla kadar sürdürdüler.

Orun ne anlama gelir?

Orun hükümdarın meclisinde oturulan yeri ifade ederken ülüş ise hükümdarın sofrasından devlet görevlilerinin almış olduğu pay anlamına gelmektedir. Orun ve ülüş kurallarına uymak hükümdara itaat anlamına gelirken bu davete katılmamak ise hükümdarın otoritesine itaatsizlik anlamına gelmekteydi.

Tımar kelimesi ne anlama gelir?

Tımar sistemi, Osmanlı İmparatorluğunda yaklaşık 480 yıl boyunca uyguladığı vergi ve arazi(tarla, toprak) işleme sistemiydi. Elinizdeki toprağın değeri yüzbin akçeden az ise ona ''Has'' denilirdi. ''Zeamet” ise yüz ile ikiyüz bin akçe değerindeki toprakları kapsayan dirlik türüne verilen isimdi.

Saki olan ne demek?

Sâki içki (şarap) sunan kimseye denir. Tasavvufta mürşid-i kâmil anlamında kullanılır. Mürşid-i kâmil, tasavvufa giren kişiye ilahî aşk yolunda ilerlemesi için yol gösterir.