Dicetel Kullanıcı Yorumları

Dicetel Kullanıcı Yorumları Dicetel Kullanıcı Yorumları, Dicetel yan etkisi nelerdir?, Dicetel kabızlık yapar mı?, Dicetel ilaç hamilelikte kullanılır mı?, Pinaveryum ne demek?, Antispazmodik ilaçlar hangileri?

Dicetel yan etkisi nelerdir?

Yutma zorluğu, hasta olma ya da hissetme hali, karın-mide ağrısı, diyare gibi yemek borusu, mide veya bağırsak rahatsızlıkları. Bunların hepsi ciddi yan etkilerdir. Acil tıbbi mudahale gerekebilir. Ciddi yan etkiler çok seyrek görülür.

Dicetel kabızlık yapar mı?

Pazarlama sonrası kullanım esnasında spontan olarak bildirilen yan etkiler sıklık derecesi “bilinmiyor” olarak gösterilmiştir. Yaygın: Karın ağrısı*#, kabızlık#, ağız kuruluğu#, hazımsızlık, bulantı Yaygın olmayan: Diyare, kusma Bilinmiyor: Gastrointestinal rahatsızlıklar gözlenmiştir, örn. disfaji.

Dicetel ilaç hamilelikte kullanılır mı?

Buna rağmen Dicetel emniyet acısından hamile kadınlara verilmemelidir Emziren Anneler: İnsan sütüne ilacın geçtiği bilinmektedir Pek çok ilaç insan sütüne geçmesi nedeni ile emziren annelerde dikkatli kullanılmalıdır Çocuklarda Kullanımı : Etkinliği ve güvenirliliği kanıttanamadığından çocuklarda kullanılmamalıdır Yan ...


Pinaveryum ne demek?

Pinaveryum bromür, gastrointestinal kanal üzerine selektif olarak etki yapan antispazmodik bir maddedir. Kalsiyum antogonistidir, bu şekilde kalsiyumun intestinal düz kas hücrelerine girişini engeller.

Antispazmodik ilaçlar hangileri?

Antispazmodikler içerisinde en çok tercih edilen grubu oluş- turur. Bu grup içerisinde en çok kullanılanlar arasında pro- pantelin bromür, disiklomin, atropin, hiyosiyamin ve simet- ropium (belladon alkaloidleri) bulunmaktadır (1).

Metpamid yan etkileri nelerdir?

METPAMİD bileşimindeki metilparaben ve propilparaben alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) sebebiyet verebilir. METPAMİD uyuşukluk, sersemlik hissi ve istemsiz kas hareketleri oluşmasına neden olabilir. Bu durum görme yeteneğini ve ayrıca araç ve makine kullanım yeteneğini etkileyebilir.

Kabızlık için ne iyi gelir?

Zengin lif içeren gıdalarla beslenme ve bol sıvı tüketimi kabızlığın düzeltilmesinde büyük rol oynar. Günlük sıvı alımı günde 2 litreye çıkarılmalıdır. Kuru erik, elma, portakal, bezelye, yeşil fasulye, barbunya, pişmiş yulaf ezmesi, badem, yer fıstığı ve tam buğday ekmeği lif açısından oldukça zengin gıdalardır.

Bekunis nedir ne işe yarar?

BEKUNİS, bağırsak mukozasına direkt etki ile bağırsak hareketlerini ve içeriğinin geçiş hızını arttırır, su ve elektrolit salgılanmasını engeller. Bu etkiler ile dışkının yumuşatılması ve atılması sağlanır. BEKUNİS kabızlığın kısa süreli tedavisinde kullanılır.


Pinades yan etkileri nelerdir?

Karın ağrısı, Kabızlık ve Ağız kuruluğu için plaseboyla karşılaştırıldığında benzer veya daha düşük insidanslar bildirilmiştir. Doz aşımı durumunda mide bulantısı, flatulans ve diyare gibi gastrointestinal şikayetler meydana gelebilir.

Pankreoflat nedir ve ne için kullanılır?

Yağ-protein-karbonhidrat sindirim bozukluklarında, Pankreatik yetmezliği olanlarda, Ameliyat öncesi veya sonrası gaz şikayetlerinde, Karın içi organlarının radyolojik tetkiklerinden önce gaz giderici olarak endikedir.

Spasmomen nedir ve ne için kullanılır?

SPASMOMEN irritabl bağırsak sendromunda ve ağrılı bağırsak spazmları, gerilme ve hareket problemleri ile karakterize olan diğer sindirim sistemi koşullarında kullanılır. SPASMOMEN 30, 60, 90 film kaplı tablet içeren kutularda sunulmaktadır.

Pinades nedir ne işe yarar?

PİNADES, bağırsak veya safra kanalındaki tıbbi durumlardan kaynaklanan mide veya bağırsak şikayetlerinin rahatlatılmasında kullanılır.

BUSCOPAN kas gevşetici mi?

BUSCOPAN spazm giderici ilaçlar grubuna dahildir.

BUSCOPAN nedir ve ne için kullanılır?

BUSCOPAN PLUS spazm giderici ve ağrı kesici kombinasyonu olan ilaçlar grubuna dahildir. Bir film kaplı tablet içinde etkin madde olarak 10 mg hiyosin-N-butil bromür ve 500 mg parasetamol bulunur. 20, 30 ve 50 film kaplı tablet içeren blister ambalajda sunulmaktadır.

Flagyl ne işe yarar?

FLAGYL oral süspansiyon, metronidazol adı verilen bir ilaç içerir. Metronidazol antibiyotik grubuna ait bir ilaçtır. Vücudunuzda enfeksiyona yol açan bakteri ve parazitleri öldürür.

Spazm giderici ilaçlara ne denir?

Spazm çözücü, spazm giderici veya antispazmodik, düz veya çizgili kaslarda gerçekleşen spazmları durduran ilaç ya da bitkiler için kullanılan tabir.

Kaygı bozukluğu ilaçları nelerdir?

Alprazolam (Xanax), Clonazepam (Rivotril), Klorazepat (Tranxilene), Diazepam (Diazem, Nervium), Lorazepam (Ativan) psikiyatride sıklıkla tercih ettiğimiz benzodiazepin grubu ilaçlardır.

Kas gevşetici hangi ilaç iyi gelir?

Değişik yaş grupları: Çocuklarda kullanımı: Çocuklarda ve genç erişkinlerde istemsiz hareketler (ekstrapiramidal bozukluklar) oluşabilir. METPAMİD 1 yaşın altındaki çocuklarda istemsiz hareket oluşma riskinde artış sebebiyle kullanılmamalıdır. önünde bulundurularak doz azaltımına gidilebilir.

Metpamid kimler kullanamaz?

Her METPAMİD Tablet 10 mg metoklopramid HCl içerir. FARMAKOLOJİK ÖZELLİKLERİ: Metoklopramid, apomorfin'in santral ve periferik etkilerini inhibe eden santral etkili bir antiemetiktir. Dokuları asetilkolinin etkisine karşı duyarlı hale getirerek, üst sindirim sisteminin hareketlerini arttırır.

Metpamid neye iyi gelir?

Motilium, domperidone etken maddeli bir ilaçtır. Sıklıkla mide şikayetleri olanlarda kullanılır. Bulantı, kusma, mide hareketlerinde yavaşlık, şişkinlik gibi şikâyetlerde kullanılır. Türkiye'de motilium, duolans ve lacombi isimleriyle piyasada bulunmaktadır.