Elbistan Malatya Arası Kaç Kilometre

Elbistan Malatya Arası Kaç Kilometre Elbistan Malatya Arası Kaç Kilometre, Elbistan Malatya kac?, Elbistan Malatya Havaalanı arası kaç km?, Malatya Elbistan kaç para?, Elazığ Elbistan arası kaç?, Elbistan kaç ilden büyük?

Elbistan Malatya kac?

Elbistan - Malatya arası toplam 228 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürüyor.

Elbistan Malatya Havaalanı arası kaç km?

Havaalanı-Elbistan arası yaklaşık olarak 147 km'dir.


Malatya Elbistan kaç para?

Elâzığ - Elbistan arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Elâzığ - Elbistan arası toplam 329 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 5 saat 30 dakika sürüyor.

Elazığ Elbistan arası kaç?

Elbistan 140.000'i aşan nüfusuyla ve içinde barındırdığı ticaret hacmi ve oluşan sermaye açısından Türkiye'nin 18 ilinden daha büyük olan ancak il olamamış bir ilçedir. Büyükşehir merkez ilçeleri hariç tutulduğunda Türkiye'nin en büyük 22. ilçe merkezidir.

Elbistan kaç ilden büyük?

Elbistan'ın sınırları Doğu Anadolu Bölgesi'nin bir bölümü olan Yukarı Fırat Bölümü'de bulunur. İlçenin doğusunda Malatya şehri yer alıyor. Kuzeyinde ise Darende ve Gürün ilçeleri bulunmaktadır. Aynı zamanda güney tarafında da Ekinözü ve Nurhak ilçeleri ile çevrilidir.

Elbistan hangi şehre yakın?

Malatya - Kahramanmaraş arası toplam 227 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat 30 dakika sürüyor.

Malatya Maraş arası kaç?

Malatya İstanbul Arası Kaç Kilometre? Malatya İstanbul arası mesafe karayolunda yaklaşık olarak 1100 kilometredir. Bunun yanında bu mesafe havayolu ile hesaplandığında yaklaşık olarak 854 kilometreye denk gelir.

Istanbul Malatya arasında kaç kilometredir?

Bu nüfusun 70.022'si erkek, 67.261'i ise kadındır. Son 10 yıllık nüfus verileri aşağıda tabloda gösterilmiştir. Tablo 1'dedir. Son on yıl içerisinde Elbistan nüfusu %7 artmıştır.

Malatya istanbul arası uçakla kaç kilometre?

Elbistan - Kayseri arası toplam 265 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 4 saat sürüyor.

Elbistan ilçesinin nüfusu ne kadar?

Sivas - Elbistan arası toplam 345 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 5 saat sürüyor.

Maraş Elbistan kaç para?

Diyarbakır - Elbistan arası toplam 390 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 6 saat sürüyor.

Elbistan Kayseri ne kadar?

Adana - Elbistan arası seyahat mesafesi kaç kilometre ve yolculuk kaç saat sürer? Adana - Elbistan arası toplam 196 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 2 saat 30 dakika sürüyor.

Elbistan Sivas kaç saat sürüyor?

Kahramanmaraş ilinin 11 ilçesi vardır: Dulkadiroğlu ve Onikişubat, büyükşehir metropol ilçeleridir. Diğer ilçelerinden nüfusu ve alanı en büyük ilçesi Elbistan'dır.

Elbistan Diyarbakır arası kaç?

Daha çok tarihi camileri, höyükleri ve çarşıları ile dikkat çeken ilçede gezip görebileceğiniz birçok yer bulunmaktadır. Elbistan gezisinde mutlaka görmeniz gereken başlıca yerler; Pınarbaşı, Ulu Cami, Elbistan Uzun Çarşı, Elbistan Kapalı Çarşı, Kız Kalesi, Çarşı Camii, Himmet Baba Cami ve Türbesi ve Karahöyük'tür.

Elbistan Adana arası kaç?

Elbistanın en meşhur yemeğidir tava. Yazın da patates yerine sadece patlıcan bırakılarak yapılır ve fırında özel olarak lavaş ekmekler yapılır bu tavayı yemek için.

Elbistan mı büyük Maraş mı?

İlçenin yetiştirdiği ünlü tarihçi Ord. Prof. Dr. Mükrimin Halil Yinanç'ın yaptığı araştırmalarında ise Elbistan adının ünlü pehlivanların çok oluşu anlamına gelen Alp-stan olarak isimlendirildiği bunun sonradan Albistan veya Elbistan şekline dönüştüğü ifade edilmektedir.

Elbistan ne ile ünlü?

Elbistan'da da 41 Alevî köyü vardır.

Elbistan neyi meşhur yemek?

Elbistan, şehir merkezine yaklaşık 161 km uzaklıkta bulunan bir ilçedir. Kahramanmaraş'ın en büyük ilçesi olma özelliğini taşımaktadır.

Elbistan ne demek kelime anlami?

Çevresini doğuda Elazığ ve Diyarbakır, güneyde Adıyaman, batıda Kahramanmaraş, kuzeyde Sivas ve Erzincan illeri çevirir. İl topraklarının yüzölçümü 12.313 km2 olup,35 54' ve 39 03' kuzey enlemleri ile 38 45' ve 39 08' doğu boylamları arasında kalmaktadır.

Elbistan'da kaç Alevi köyü var?

Kahramanmaraş - Hatay arası toplam 183 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 3 saat sürüyor.