Erzurum İlçeleri

Erzurum İlçeleri Erzurum İlçeleri, Erzurum ilinin ilçeleri nelerdir?, Erzurum en büyük ilçesi hangisi?, Erzurum kaç tane köy var?, Erzurum Yakutiye merkez ilçe mi?, Erzurum hangi ilden ayrıldı?, Erzurumda kaç tane ilçe var?

Erzurum İlçeleri

Erzurum Merkez İlçeler:Aziziye, Palandöken, Yakutiye. İlçeler: Aşkale, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karaçoban, Karayazı, Köprüköy, Narman, Oltu, Olur, Pasinler, Pazaryolu, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere. İlçe Haritalarımızı aşağıdaki linklerden inceleyebilirsiniz. Aşkale İlçe Haritası için lütfen tıklayınız.

Erzurum ilinin ilçeleri nelerdir?

Erzurum'un 20 ilçesi vardır. Erzurum'un ilçeleri; Aşkale, Aziziye, Çat, Hınıs, Horasan, İspir, Karayazı, Karaçoban, Köprüköy, Narman, Palandöken, Olur, Oltu, Pazaryolu, Pasinler, Şenkaya, Tekman, Tortum, Uzundere, Yakutiye.

Erzurum en büyük ilçesi hangisi?

Nüfusu en kalabalık ilçesi merkez Yakutiye İlçesi'dir. Nüfusu en az olan ilçe Pazaryolu' dur. Yükseltisi en fazla olan ilçe Karayazı(2350 m.), en düşük olan ilçe ise Uzundere (1000 m.) dir. En geniş yüzölçümü İspir İlçesi'ne aittir.

Erzurum kaç tane köy var?

Erzurum'a bağlı 21 ilçe, bu ilçelere bağlı 14 belde ve 967 köy bulunmaktadır.


Erzurum Yakutiye merkez ilçe mi?

İlçemiz Erzurum İli'nin Merkez İlçesi olup, kuzeyde Tortum , batıda Aziziye, Palandöken ve doğuda Pasinler İlçeleri ile komşudur.

Erzurum hangi ilden ayrıldı?

1879 yılında Dersim müstakil bir vilayet olmuş ve Erzurum'dan ayrılmıştır. Erzurum Vilayetinin 1867-1875 yıllarında 7 sancak olarak teşkilatlandırılmıştır: Erzurum.

Erzurumda kaç tane ilçe var?

20 ilçesi vardır. Bu ilçelerin 8 tanesi Karadeniz Bölgesi'nde geri kalan 12 ilçe ise Doğu Anadolu Bölgesi'nde bulunur. Karadeniz Bölgesi'nde yer alan ilçeleri İspir, Narman, Oltu, Olur, Pazaryolu, Şenkaya, Tortum, Uzundere'dir. Yine Aziziye ilçesinin Ovacık kesimi Karadeniz Bölgesi'nde yer alır.

Erzurum'un en küçük ilçesi hangisi?

2021 yılı verilerine göre, Erzurum'un toplam nüfusu 756.893'tür. Yüzölçümü ise 25,005 km²'dir. Yakutiye, nüfusun en yüksek olduğu, Pazaryolu ise en düşük nüfuslu ilçesidir. Yüzölçümü göz önüne alındığında en büyük ilçe Karayazı, en küçük ise Uzundere'dir.

Erzurum neyi ile meşhur?

Buğday, arpa, çavdar, fiğ (hayvan yemi), mercimek, pancar, ayçiçeği, korunga yetişir. Yetişen sebze yeterli olmayıp, ihtiyacının mühim kısmı güney illerden gelir. Meyve olarak, elma, armut, erik, vişne, kiraz, ceviz, ayva, kayısı ve kızılcık yetişir.

Erzurum en çok ne yetişir?

2008 yılında merkez ilçe Palandöken ve Yakutiye ilçelerine ayrılmıştır ve Aziziye ilçesi de büyükşehir sınırlarına girmiştir.

Erzurum merkez ilçesi hangisi?

ADNKS 2012 sonuçlarına göre Erzurum`da nüfusu en kalabalık olan köyün 2 bin 185 kişiyle Karaçoban`ın Binpınar Köyü olduğu açıklandı. Nüfus çokluğu bakımından Binpınar`ı 2013 kişiyle Karayazı`nın Göksu Beldesine bağlı Değirmenkaya Köyü, bin 926 kişiyle Tekman`ın Gökoğlan Beldesi Toptepe Köyü izledi.

Erzurum'un en büyük köyü hangisi?

Dolayısıyla Bayburt, paşa sancağı olarak Erzurum Eyaletinin ana idare merkezi olmuştur. Bu idare kaynaklara göre yaklaşık 1548 yılına kadar yani 13 yıl sürmüştür. Dolayısıyla bu süre zarfında Erzurum Bayburt'tan yönetilmiştir. İşte Erzurum'un Bayburt'a bağlı oluşunun hikâyesi de bundan ibarettir.

Erzurum hangi ile bağlıydı?

nüfus ve kentleşme bakımından 14. büyük kenti olan Erzurum, büyükşehir statüsüne kavuştuktan sonra merkez ilçe 2008 yılında 5747 sayılı kanun ile Palandöken, Aziziye ve Yakutiye olmak üzere 3 ilçeye ayrılmış, yine aynı kanun ile daha önce ilçe olan Ilıca`nın ismi Aziziye olarak değiştirilmiştir.

Oltu nüfusu ne kadar?

Pasinler Erzurum ilinin bir ilçesidir. Pasinler bölgede Hasankale olarak da adlandırılır. Erzurum il merkezine 37 km uzaklıktadır. Tarihi İpek Yolu'nun üzerindedir.

Erzurum kaçıncı şehir?

ERZURUM ADI

Erzurum'un bilinen ilk adı Doğu Roma (Bizans) İmparatoru II.Theodosios' a (408-450) izafe edilen Theodosiopolis' ti, şimdiki Erzurum' un yerinde kurulmuştu.


Pasin hangi ile bağlı?

Sadece erzurumun horasan köyü kürttür. Erzurumlulular yani dadaş olanlar türktür. Ve dadaş demek gerçek türk demek. Hiç bozulmamış karışmamış eski türk soylarına dayanır.

Erzurum ilinin eski adı nedir?

Dadaş, Erzurum yöresinde yerleşik veya menşe-i olarak bu yörenin insanını ya da özellikle bu yöreye ait bir folklor oyunu olan Erzurum barlarını oynayan oyunculardan her birini ifade eder.

Erzurum soyu nereden gelir?

Mehmet Sekmen, 30 Mart 2014 ve 31 Mart 2019'da yıllarında yapılan yerel seçimlerde büyük bir oy çoğunluğuyla Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na seçildi.

Dadaşlar nereden gelmiştir?

Aslanapa bu yönüyle Anadolu'da eski çağlardan günümüze kalıntı taşıyan ender yörelerden biri olma özelliği göstermektedir. Aslanapa İlçesi Kütahya'ya 40 km uzaklıkta olup Kütahya'nın 12 ilçesinden biridir. Kütahya'nın güney batısında yer alan, İl merkezine 40 km uzaklıktaki İlçenin yüzölçümü 659 km2'dir.

Erzurum Büyük Şehir mi?

Aşkale, Doğu Anadolu Bölgesi'nde, Erzurum ilinin 53 km batısında, Erzincan ilinin 120 km doğusunda yer almaktadır. Erzurum ilinin batısındaki son ilçesi olan Aşkale'nin, doğu- batı uzunluğu 50 km, kuzey- güney uzunluğu 46 km ve yüzölçümü 2300 km² olup, ortalama rakımı 1650 m' dir.

Aslan adında ilçe var mı?

Bunların en önemlileri, Erzurum kenti ve Erzurum ovası (825 Km²) güneyinde yer almakta olan Palandöken Dağları (Büyük Ejder 3176 m.) ve Pasinler Ovası (540 km²) güneyinde yer alan Şahveled Dağları (Çakmak Dağı 3063 m.) olup, Bingöl Dağlarının kuzey yarısı da yine Erzurum İli sınırları içinde kalmaktadır.