Muğla Nın İlçeleri

Muğla Nın İlçeleri Muğla Nın İlçeleri, Muğla kaç ilçesi var ve isimleri?, Muğla'nın en büyük ilçesi neresidir?, Muğla'nın en güzel ilçesi neresidir?, Muğla'nın kaç tane köyü var?, Muğla'nın ilçelerini sayar mısın?

Muğla Nın İlçeleri

B. Bodrum. Kaymakam. Nüfus. 192964. Kaymakamlık İnternet Sitesi. C. Dalaman. Kaymakam. Nüfus. 47482. Kaymakamlık İnternet Sitesi. D. Datça. Kaymakam. Nüfus. 25029. ... E. Fethiye. Kaymakam. Nüfus. 177702. ... F. Kavaklıdere. Kaymakam. Nüfus. 10909. ... G. Köyceğiz. Kaymakam. Nüfus. 39242. ... H. Marmaris. Kaymakam. Nüfus. 97818. ... I. Menteşe. Kaymakam. Mehmet ERİŞ Nüfus.

Muğla kaç ilçesi var ve isimleri?

Muğla'nın plaka numarası 48, alan kodu ise 0252'dir. Muğla'nın 13 ilçesi vardır. Muğla'nın ilçeleri: Bodrum, Dalaman, Datça, Fethiye, Kavaklıdere, Köyceğiz, Marmaris, Menteşe, Milas, Ortaca, Seydikemer, Ula, Yatağan.

Muğla'nın en büyük ilçesi neresidir?

Toplam uzunluğu 1100 km'yi biraz aşan deniz kıyıları ile Muğla, Ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip ilidir. En büyük ilçesi Fethiye'dir. Muğla ilinde ayrıca iki büyük göl bulunmaktadır. Bunlar, Milas ile Aydın ilinin Söke ilçesi sınırlarının içine de giren Bafa Gölü ile Köyceğiz ilçesindeki Köyceğiz Gölü'dür.


Muğla'nın en güzel ilçesi neresidir?

Fethiye. Muğla'ya gitmek için en güzel ilçesini seçmek isteyenler ise Fethiye'yi listelerine ekleyebilir. Fethiye sonsuz maviliğe ve keşfedilecek pek çok güzelliğe sahiptir. Fethiye ilçesinin onlarca güzelliğe sahip olmasının dışında, onu ünlü eden özelliği ise Ölüdeniz'in Fethiye'de bulunmasıdır.

Muğla'nın kaç tane köyü var?

Yarımada üzerinde 52 koy ve bük yer alıyor. Kuzeyde, Ege denizi bölümünde Gökçeler Bükü, Küçük Çatı, Çatı, Kızılağaç, Alavara, Çakal, Damlacık, Mersincik, Murdala, İskandil koylarının hemen hepsi Gökova'da mavi yolculuğa çıkanların önemli uğrak yerleri arasındadır.

Muğla'nın ilçelerini sayar mısın?

Menteşe, Muğla'nın merkez ilçesidir. Denize kıyısı olmayan ilçede halkın en büyük geçim kaynağı tarım, ormancılık ve hayvancılıktır.

Muğla merkez ilçeleri hangisi?

1884 yılında 5 ilçe, 3 bucak ve 329 köyden meydana gelen Menteşe Sancağı 30 Ekim 1913'te Aydın eyaletinden ayrılarak il olmuş ve Muğla adını almıştır.

Muğla eskiden nereye bağlıydı?

03.12.2009 tarihinde Coğrafi İşaret alarak Muğla'nın coğrafi işaret tescili alan ilk ürünü unvanına sahip olan, kendine has kokusu, tadı ve bol sulu ve çekirdekli Bodrum mandalinası dünyaca ünlüdür.

Muğla neyi ile meşhur?

Muğla turistik bir şehir olduğu için pahalı bir şehir. Yani her türlü hizmetin en kalitelisi Muğla'da verilmektedir. Bu, yüksek kaliteli hizmetlerle hayatı daha pahalı hale getirir. Hayat pahalılığı Türkiye ortalamasından yüksek olmasına rağmen Avrupa'dakinden daha ucuzdur.

Muğla pahalı bir şehir mi?

Muğla, mermer yatakları ve mermer sanayisi açısından ülkemizin en önde gelen şehirlerinden biridir. Türkiye mermer üretiminin yaklaşık %20' sini oluşturan, Kavaklıdere ve Yatağan ilçelerindeki mermer ocaklarından çıkan hammadde, yine bu ilçelerde işlenerek dünyanın dört bir yanına yaklaşık 60 ülkeye ihraç edilir.

Muğla'nın en çok neyi meşhur?

Ynt: Marmaris mi Fethiye mi? Fethiye'de marina şehrin içinde ve yerleşim oldukça büyük. Yalancıboğaz, şehre uzak ve Marmaris büyüklük olarak Fethiye ile kıyaslanmamaz.

Muğla'nın hangi yeri Meşhur?

Muğla ili Türkiye'nin güneybatısında yer alan bir ildir. Antalya, Denizli, Burdur, Aydın illeri komşu şehirlerdir.

Fethiye mi büyük Marmaris mi?

13 ilçe arasında toplam nüfus baz alındığında en büyük üç ilçe sırasıyla Bodrum, Fethiye ve Milas'dır. Bu veriye göre üç ilçesi, Muğla'nın merkez ilçesi Menteşe'den büyüktür. Türkiye'de bu özellikte olan başka bir il yoktur. Toplam nüfusa göre en küçük üç ilçe ise sırasıyla Kavaklıdere, Datça ve Ula'dır.

Muğla Hangi şehre yakın?

Fethiye, Akdeniz Bölgesi'nin batısında, Muğla iline bağlı bir ilçedir.

Muğla kac ilcesi var?

Aynı zamanda Muğla il merkezi de olan Menteşe denizden 670 m yükseklikte, üstü düz bir kaya kütlesi şekliyle ilginç bir görünüme sahip olan ve halk arasında Masa Dağı olarak anılan Hisar (Asar) Dağı eteklerinde kurulmuştur.

Fethiye ilçesi hangi ile bağlı?

Türkiye'nin güneybatı ucunda yer alan Muğla; kuzeyinde Aydın, kuzeydoğusunda Denizli ve Burdur, doğusunda Antalya ile komşu; güneyinde Akdeniz ve batısında ise Ege Denizi ile çevrilidir. Toplam uzunluğu 1.500 km'ye yaklaşan deniz kıyıları ile Muğla, Türkiye'nin en uzun sahil şeridine sahip ilidir.

Muğla'nın merkezi neresidir?

Konum olarak Türkiye'nin güneybatısında yer alır. Muğla ilçesine bağlı olan Bodrum ili turistik ve tarihi açıdan oldukça dikkat çeken yerler arasındadır.

Muğla Hangi denize bağlı?

Köyceğiz İlçesi Akdeniz ve Ege Bölgelerinin birleştiği yerde, Muğla - Fethiye Karayolunun 60. Km' sinde, zengin doğal güzellikler ve narenciye bahçeleri içinde sakin turistik bir beldemizdir. İlçemiz adını aldığı Köyceğiz Gölü' nün kuzeyinde kurulu olup, 1606 Km2 yüzölçümünde, 28.

Muğla'nın hangi ilçesinde tatil yapılır?

Akdeniz bölgesi ile Ege bölgesini ayıran hattın Akdeniz bölgesi içinde kalan tipik bir kıyı kentidir.Fethiye ilçesinin beldeleri ise şunlardır; Çamköy, Çiftlik, Eşen, Göcek, Kadıköy, Karaçulha, Karadere, Kemer, Kumluova, Ölüdeniz, Seki, Yeşilüzümlü.

Muğla Bodrum hangi ilçeye bağlı?

Halikarnassos'ta (Bodrum'un eski adı) M.Ö. 484 yılında doğan ve "Tarihin Babası" olarak bilinen HEREDOT'a göre Bodrum Dor'lar tarafından kurulmuştur. Daha sonra Karya ve Leleg'ler bu bölgeye yerleşmişlerdir. M.Ö.650 yılında Megeralılar gelerek şehri genişletmişler adını da Halikarnassos olarak değiştirmişlerdir.

Muğla Köyceğiz ilçe mi?

İlk çağlarda bu bölgeye Karia'lılar yerleştiği için Karia adı verilmiş. İlin bilinen tarihi ise Hitit'ler ile başlar. Hitit'ler bu bölgeye Lugga derlermiş. İmparatorluğun parçalanmasından sonra Frig'ler egemen olmuş, daha sonra Lydia'lılar bölgeyi ele geçirmişler, bu arada Dor'lar ve Ion'lar da yöreye göç etmişler.