Penta En Yüksek Kaçı Gördü

Penta En Yüksek Kaçı Gördü Penta En Yüksek Kaçı Gördü, Penta kac tavan yapti?, Penta kaç liradan halka arz oldu?, Penta hissesi ne zaman bölündü?, Penta BIST 1.00 de mi?

Penta kac tavan yapti?

17 Mayıs 2021 tarihinde 32 liradan işlem görmeye başlayan ve o gün 31.94 TL'den kapanış yapan Penta, haftanın son işlem gününde440 lira ile tavan oldu. Hisse senedinin yüzde 10 yükselişinde şirketin KAP açıklaması etkili oldu.

Penta kaç liradan halka arz oldu?

Penta'nın 6-7 Mayıs tarihleri arasında yapılan talep toplama sürecinde 18,4 milyon adet pay 32 liradan halka arz edildi.

Penta hissesi ne zaman bölündü?

Penta Teknoloji, Borsa İstanbul'da BIST YILDIZ / BIST KATILIM TUM / BIST HALKA ARZ / BIST TÜM / BIST KATILIM 100 / BIST BİLİŞİM / BIST TÜM-100 / BIST TEKNOLOJİ / BIST İSTANBUL endekslerine dahildir. Borsa İstanbul'da “PENTA” kodu ile işlem görmektedir.

Penta BIST 1.00 de mi?

PENTA, %7,02 oranında BÜLENT KORAY AKSOY %36,79 oranında DİĞER %32,21 oranında GÖZDE GİRİŞİM SERMAYESİ YATIRIM ORTAKLIĞI ANONİM ŞİRKETİ %9,87 oranında MUSTAFA ERGÜN %7,11 oranında MÜRSEL ÖZÇELİK %7 oranında SİNAN GÜÇLÜ iştiraklerine aittir. PENTA genel müdürlük görevini ise Mürsel Özçelik üstlenmektedir.


Penta hisse sahibi kimdir?

KAP açıklaması şöyle: Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında PENTA.E payları 17/03/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 14/04/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

Penta hisse cezası ne zaman bitiyor 2023?

Penta Teknoloji Hisse Senedi | PENTA

Küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren teknoloji dağıtım şirketi.


Penta hisse ne üretiyor?

Bedelsiz sermaye artışı nedeniyle bir haftada yüzde 54 yükselen hisse senedi bölündüğü gün taban oldu. 17 Mayıs 2021'de halka arz edilen ve 32 liradan işlem gören Penta Teknoloji Ürünleri, son bir haftada bedelsiz sermaye artışı kararı nedeniyle yüzde 54 prim yaptı. Ancak hisse senedi bölündüğü gün taban oldu.

Penta ne zaman bölün?

PENTA TEKNOLOJİ ÜRÜNLERİ DAĞITIM TİCARET ANONİM ŞİRKETİ, Türkiye merkezli bir teknoloji dağıtım şirketidir. Şİrket, bilgi Teknolojileri (BT) ve elektronik ürün dağıtımı gerçekleştimektedir. Şİrketin ürün gamında şunlar bulunmaktadır: Urnl network.

Penta neden taban oldu?

*Penta Teknoloji/Özçelik: Ümit ediyoruz 2023'te de temettü veririz - Bloomberg HT.

Penta hisse senedi ne iş yapar?

Penta temettü 2023

Açıklamada büyüme fırsatlarının değerlendirilmesi ve nakit akışın devamlılığını sağlamak amacıyla 2022 yılına ilişkin kar dağıtımı yapılmaması kararının Genel Kurulda onaylandığı belirtildi.



Penta ne zaman temettü veriyor?

(PENTA), Borsa İstanbul'un yayınladığı son bilgilendirmeye göre katılım endeksi kriterlerini karşılamaktadır ve BIST katılım endeksine dahildir. Helal hassasiyeti olan yatırımcılar için uygun olduğu değerlendirilmektedir. Borsa İstanbul dönem dönem katılım endeksine dahil olan şirketlerin listesini güncellemektedir.

Penta temettü verecek mi?

Bilgisayar, yazılım ve donanım ürünleri başta olmak üzere bilgi teknolojileri ürünlerinin dağıtımını gerçekleştiren Penta, 2021 yılını 636 milyon ABD doları ciro ile kapatarak ABD doları bazında %5,9'luk bir büyüme kaydetmiştir.

Penta hisse caiz mi?

Penta Teknoloji, Acer'ın Türkiye distribütörüdür.

Penta Teknoloji ne satıyor?

Odalardaki havalandırma, aydınlatma, LED ekranlar, stor perdeler, video duvar ekranları gibi tüm sistemler ve hatta dijital bilgilendirme ekranı içerikleri otomasyon sistemlerinin önde gelen markası Control4 üzerinden yönetilmektedir.

Penta hangi marka?

1990 yılında küçük bir ofiste temelleri atılan Penta Teknoloji, bugün en gelişmiş küresel ve yerel teknoloji ürünlerinin dağıtımını hızlı ve güvenli şekilde gerçekleştiren, Türkiye'nin öncü katma değerli teknoloji dağıtıcı şirketlerindendir.

Penta Teknoloji ne üretiyor?

Halka Arz Eden Pay Sahipleri; Mustafa Ergün, Sinan Güçlü, Bülent Koray Aksoy ve Mürsel Özçelik Şirket paylarının Borsa İstanbul'da işlem görmeye başladığı tarihten itibaren 1 yıl boyunca halka arz fiyatının altındaki bir fiyattan Borsa'da satılmayacağını, bu payların halka arz fiyatının altında borsada satılması ...

Penta hangi ülkede?

Hesaplama yapılırken hisse senedinin son fiyatının %10'u alınır. Ardından bu oran kapanış tutarına eklenerek üst seviyedeki tutar bulunur. Bu hesaplama neticesinde yatırımcılar bir hisse senedinin en fazla ne kadar yukarı yönlü seyredeceğini görür.

Penta kim arz etti?

Hafta içi her gün 09:40 - 09:55 saatleri arasında emir toplama işlemleri gerçekleştirilmektedir. Saat 09:55 itibarıyla ise fiyat belirleme ve işlemler gerçekleştirilmektedir. Sürekli işlem yöntemi ile seans 10:00 - 18:00 arasında devam etmektedir.

Tavan yapacak hisse nasıl bulunur?

Spekülatör dışında bir hissede en çok lot sayısına sahip kişiye tahtacı denir. Tahtacı hisseyi kâr realize etmek ya da tavana sürüp tabana çekerek hissede spekülasyon ve manipülasyon yapabilecek maddi olanağa sahip kişidir.

5 ten sonra hisse alınır mı?

1968 yılında Malatya'da doğan Mürsel Özçelik, 1986 yılında Kabataş Erkek Lisesi'nden mezun olduktan sonra, üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi Kontrol ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde tamamladı. 1990 yılında üniversite arkadaşları ile birlikte Penta Bilgisayar'ı kuran Özçelik, kurucu ortağı olduğu ...

Hisse senedi Tahtacı ne demek?

Penta kelimesinin Türkçe karşılığı, beş sayısıdır. Oyunlarda penta, 5 rakip oyuncunun da öldürülmesidir.

Penta kim kurdu?

Yatırım Teması

Devam eden arz-fazlası ve zayıf talep koşulları ürün satış fiyatları ve ürün karlılığında belirleyici olmaya devam ediyor. Global pazarda ihracatın yeniden başlaması, tedarik sorunlarının ortadan kalkması, piyasadaki aşırı arz ve yüksek hammadde fiyatları petrokimya sektöründe zayıflamaya neden oldu.