Y İle Bitki

Y İle Bitki Y İle Bitki, E ile bitki ne var?, Y ile hayvan ne var?, Y ile eşya var mı?, Y ile başlayan şehir var mı?, U ile bitki ne var?, Z ile bitki nedir?

Y İle Bitki

Yasemin, Yılbaşı çiçeği, Yonca, Yıldız çiçeği, Yüksük çiçeği. 31 Eki 2022

E ile bitki ne var?

İlk harfi Y olan birçok eşyayı günlük hayatımızda ve evlerimizde sık sık kullanıyoruz. Akla ilk gelen eşyaların başında yastık geliyor. Yastığın kirlenmesini önleyen ve kolaylıkla çıkarılabilen yastık kılıfları da Y ile eşya isimleri listesinde yer alır.

Y ile hayvan ne var?

Türkiye'de Y harfi ile başlayan iki şehir yer almaktadır. Bu şehirlerden biri Marmara, biri İç Anadolu Bölgesindedir. 1- Yalova: Marmara Bölgesinde yer alan Yalova, 1995 yılında şehir statüsü kazanmıştır. Yalova'ya bağlı ilçeler, Merkez, Altınova, Çınarcık, Çiftlikköy, Termal ve Armutlu'dur.

Y ile eşya var mı?

Z harfi ile başlayan bitkiler arasında en çok bilineni "Zambak, zencefil ve zerdeçal" bitkileridir.


Y ile başlayan şehir var mı?

Y Harfi ile Başlayan Meyveler

Yaban mersini, Yer elması, Yer fıstığı.


U ile bitki ne var?

Yüz sekiz bin nüfuslu bu ilimiz başkent Ankara'ya 217 kilometre uzaklıktadır. Türkiye'nin en küçük ili olan Yalova, Armutlu yarımadasına kıyısı bulunur. Marmara bölgesinde yer alan Yalova 1995 yılında kurulmuştur.

Z ile bitki nedir?

Ülkemizde yani Türkiye'de J harfi ile başlayan şehir ismi yoktur. Ama dünya genelinde J harfi ile başlayan bazı şehir isimleri mevcuttur. Bu şehir isimlerini şöyle sıralayabiliriz; Jönköping (İsveç)

Y harfi ile meyve var mı?

Genel olarak 208 ülke arasında hangileri z ile başlıyor diye bakılacak olursa karşınıza çıkan ülke sayısı sadece 2 adet olacaktır. Oldukça kısıtlı olan ve ezberlenmesi kolay olan bu z harfi ile başlayan ülke isimleri şunlardır: Zimbabve Cumhuriyeti, Zambiya Cumhuriyet.

H ile bitki ne var?

R Harfiyle Başlayan Ülkeler

Rusya (Başkenti Moskova) Romanya (Başkenti Bükreş) Ruanda (Başkenti Kigali)


Y harfi ile hangi şehir?

O Harfiyle Başlayan Ülkeler

Popülaritesi yüksek olmasına karşın dünya üzerinde o harfiyle başlayan sadece iki ülke yer almaktadır. Bu ülkeler şunlardır: Orta Afrika Cumhuriyeti (Başkenti Bangui) Osetya (Güney ve kuzey olarak ayrı ayrı yönetilir, dolayısıyla başkentleri farklıdır)


Y ile ülke ne var?

Buna göre ne işe yaradığıyla birlikte aktardığımız l ile başlayan bitki ismi listemiz şu şekildedir: Latanya; Latan palmiyesi ismiyle de anılır. Çiçekli bir bitki türüdür ve iltihaplanmalar için kullanılır. Laminarya; Bir tür deniz bitkisidir.

Y ile isim ne var?

Bu bağlamda; Öksürük otu, Ölmez otu, Ölü Çiçeği, Ökse otu, Öd ağacı, Öz dikeni gibi bitkiler yer almaktadır.

J harfi ile il var mı?

Ş ile başlayan bitkiler arasında, şalgam, şeftali, şerbet otu, şakayık, şadok, şemsiye ağacı ve şebboy yer almaktadır.

Z hangi ülke?

G harfi ile başlayan bitki isimleri Gelincik, Gürgen, Göknar, Geven, Gazel Boynuzu, Gözlük otu, Gıvışkan otu ve Gece sefası bitkileridir. Tüm bitkilerin kendilerine özel görüntüleri ve özellikleri bulunmaktadır. Doğada kendiliğinden var olan ya da özel olarak yetiştirilen birçok bitkinin olduğu bilinmektedir.

R ile ülke var mı?

B harfi ile başlayan bitkilere örnek; Basur Otu, Biberiye, Burçak, Bamya, Bambu, Badem. B harfi ile başlayan çiçekler; Begonvil, Begonya, Boru Çiçeği. B harfi ile başlayan meyveler; Böğürtlen, Bal kabağı, Beyaz Dut.

O harfi ile ülke var mı?

I harfiyle başlayan hayvan isimleri sorulduğunda, İguana, ipek böceği, iskorpit, istiridye verilebilir. İstavrit, inci balığı, ispinoz, inek, izmarit gibi hayvanlar da bulmacalarda ya da isim şehir hayvan, bitki oyunlarında yazılabilmektedir.

Ş ile hayvan ne var?

Ülkemizde yer alan şehirlerin hiçbiri ö harfiyle başlamamaktadır. Dolayısıyla bir listeden söz edemeyiz. Ancak o harfiyle başlayan iki şehir bulunmaktadır. Bu şehirler Ordu ve Osmaniye'dir.

H ile hayvan ne var?

Yastık: Başın altına konulmak için kullanılan içi tüy, yün ve pamuk gibi malzemeler ile doldurulan bir tür minder. Yat: Deniz seyahatlerinde kullanılmakta olan bir tür lüks tekne. Yay: Ok atmaya yarayan, uçları arasına kiriş gerilmiş olan bir makine. Yazar Kasa: Satılan mal karşılığında bilgi fişi veren makine.

M ile hayvan ne var?

Ülkemizde Z harfiyle başlayan sadece bir şehir bulunuyor. Batı Karadeniz'de yer alan il, kömür madenleri ve limanlarıyla ünlüdür. 1- Zonguldak: Karadeniz Bölgesinde bulunan şehir zengin kömür yataklarına sahip. Yaklaşık olarak 1 milyar 300 ton kömür rezervine sahip olan şehir, aynı zamanda bir liman kenti.

L ile bitki var mı?

japon, jarse, jeloz, jeton, jikle, jilet, joker, jokey, jüpon, jakar.

Ö ile başlayan bitki var mı?

Dünyadaki ülke sayısı, gözlemci ülke statüsünde bulunan Vatikan ve Filistin de dahil olmak üzere 208'dir. Avrupa kıtasında 64, Asya kıtasında ise 53 ülke yer alıyor. Dünyada sınırları içerisinde ülke bulunmayan tek kıta ise Antarktika'dır.