Yıldırım Hızıyla Kabul Olan Dua

Yıldırım Hızıyla Kabul Olan Dua Yıldırım Hızıyla Kabul Olan Dua, Ne istersen hemen kabul olan dua?, Hemen kabul olan dua hangisi?, En kuvvetli dua nedir?, En kuvvetli dilek duası hangisi?, Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

Ne istersen hemen kabul olan dua?

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.

Hemen kabul olan dua hangisi?

Hemen kabul olan dualar

La ilahe illa ente sübhaneke inni kuntu minezzalimin duası: Hz. Yunus'un balığın karnındayken ettiği duadır. Bu dua, sıkıntılı ve zor zamanlarda okunması tavsiye edilen bir duadır.


En kuvvetli dua nedir?

Lâ ilâhe illallâhü vahdehu lâ şerîke leh * lehul mülkü velehül hamdü ve hüve alâ kulli şey'in kadîr. El hamdü lillâhi ve subhânallâhi vel hamdülîllâhi ve lâ ilâhe illahlâhü vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyil-azîm. İsmi Azam Duasının Anlamı ve Meali Allah'tan başka ilah yoktur.


En kuvvetli dilek duası hangisi?

'Estağfirullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh. ' Bu çok etkili olan dilek duasının Arapça okunuşu şeklidir.

Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.

Her kim bu beş kelime ile dua?

Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."

Hangi dua geri çevrilmez?

“Beş gece vardır ki, onlarda yapılan dualar geri çevrilmez. Bunlar Receb`in ilk Cuma gecesi, Şaban`ın on beşinci gecesi, Cuma geceleri, Ramazan Bayramı gecesi, Kurban bayramı gecesi.” (Camiu's-Sagîr, c. III, s. 454.)

Dualar en çok ne zaman kabul olur?

Seher vakti, yalvararak dua etmek, bid'atlerden sakınmak, gafil olmamak, uyanık olmak, helal yemek, haramlardan kaçmak... Cuma günü ve gecesi, Recebin ilk, Şabanın 15. gecesi, Bayramın birinci geceleri, Arefe günü, Ramazan gün ve geceleri, iftar zamanı edilen dualar makbuldür.


Ağlayarak yapılan dua kabul olur mu?

Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

Kim bu duayı 3 kere okursa?

(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum.

En çaresiz anda okunacak dua kaç kere okunmalı?

Çaresizlik Duasının Arapça Okunuşu Nasıldır? İbn-i Sunni özellikle çaresizlik duası için günde yedi defa okunmalıdır demiştir. Bahsedilen dua günde yedi kez sabah, öğle ve akşam zamanlarında okunursa kişi problemlerinden arınmaktadır.

Hayırlı sonuç almak için hangi sure okunur?

Rabbi Yessir Duasının Türkçe Anlamı

'Allah'ım senin sonsuz olan merhametin ve yardımların olmadan ben bu işi kendi başıma yapamam. Allah'ım tüm hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır. İlmimi artırarak, yapacağım işlerin bana ve çevreme faydalı olmasını eyle ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır. '


Bir dileğin gerçekleşmesi için ne yapılmalı?

Hadis-i şerifte; (Duanın kabul olması için, iki şey lazımdır: Birincisi, duayı ihlas ile yapmalıdır. İkincisi, yediği ve giydiği helalden olmalıdır. Müminin odasında, haramdan bir iplik varsa, bu odada yaptığı duası, hiç kabul olmaz) buyuruldu.

Gerçek ismi azam duası hangisi?

اَللَّهُمَّ لاَ إِلَهَ إِلاَّ أَنْتَ الْمَنَّانُ بَدِيعُ السَّمَوَاتِ وَالْأَرْضِ ذَا الْجَلاَلِ وَالْإِكْرَامِ. “Allah'ım! Senden başka ilah yoktur. (Sen), Mennânsın (Çok nimet verensin), gökleri ve yeri yokken vâr edensin, celâl ve ikram sahibisin.

Yedi veren duası ne için okunur?

Bismillahillezi La Yedurru diye başlayan dua kulun her türlü sıkıntıdan, beladan, sorundan Allah'a sığınması için edilen dualardan biridir. Resullallah (s.a.v.) tarafından söylenilen bu dua rivayet edilmesi üzerine bu dua her zaman müminler tarafından okunulan bir duadır.

Peygamber Efendimizin sıkıntı anında okuduğu sure hangisi?

*"Sıkıntılı iken "Hasbünallah ve ni'mel-vekîl" deyiniz!" *Hz. Sa'd (r.a.) anlatıyor: Resûlullâh (s.a.v.) buyurdular ki; "Balığın karnında iken, Zü'n-Nûn'un (Yûnus aleyhisselâmın) yaptığı duâ şu idi: Lâilâhe illa ente sübhâneke innî küntü mine'z-zâlimîn.

Peygamber efendimiz en çok hangi duayı ederdi?

Peygamber efendimizin en çok okuduğu dua, Rabbena âtina duasıdır.

Yüzü suyu hürmetine dua etmek caiz midir?

İlgili hadislerden hareketle, içlerinde İmam Mâlik, Ahmed b. Hanbel başta olmak üzere Hanefî ve Şâfiî fakihlerin de bulunduğu âlimlerin çoğunluğu Hz. Peygamber (s.a.s.) hürmetine duada bulunulmasını caiz görmüşlerdir (bkz.

Hangi dua insanı rahatlatır?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Bol rızık için hangi dua okunur?

Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru!