Aydın İlçeleri

Aydın İlçeleri Aydın İlçeleri, Aydın kaç tane ilçesi var?, Aydın'ın en güzel ilçesi hangisi?, Aydın'ın hangi ilçeleri denize yakın?, Aydın'a bağlı kaç tane köy var?, Aydının en büyük ilçesi neresi?, Aydın hangi ilden ayrıldı?

Aydın İlçeleri

İlçeleri. Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.

Aydın kaç tane ilçesi var?

İlçeleri. Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.

Aydın'ın en güzel ilçesi hangisi?

İlde yıllık nüfus artış oranı %1,17 olmuştur. 6 Şubat 2024 TÜİK verilerine göre 17 İlçe ve belediye, bu belediyelerde toplam 671 mahalle bulunmaktadır.

Aydın'ın hangi ilçeleri denize yakın?

Bu ilçelerden en ünlüleri, deniz kıyısında oldukları için Kuşadası ve Didim iken Efeler, Çine ve Söke gibi ilçeler de yerli ve yabancı turistler tarafından sıklıkla ziyaret edilmektedir. Aydın'ın her ilçesinde birbirinden önemli doğal güzellikler ve tarihi yapılar bulabilmek mümkündür.


Aydın'a bağlı kaç tane köy var?

Turistlerin turizm çekiciliği açısından rağbet ettikleri plajlar; Pigale Plajı (Kuşadası), Kadınlar Denizi Plajı (Kuşadası), Güvercinada Plajı (Kuşadası), Yavansu ve Aslanburnu Plajı (Kuşadası), Güzelçamlı Plajı (Kuşadası), Altınkum Plajı (Didim), Tavşanburnu Plajı (Didim), Gevrek ve Akbük (Didim) plajlarıdır.

Aydının en büyük ilçesi neresi?

Aydın'a bağlı 17 ilçe bulunmaktadır. Bu ilçelere bağlı 36 belde ve 491 köy, 6360 sayılı On Dört İlde Büyükşehir Belediyesi ve Yirmi Yedi İlçe Kurulması ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile mahalleye dönüştürülmüştür.

Aydın hangi ilden ayrıldı?

Efeler, Aydın ilinin en büyük ve merkez olarak kabul edilen ilçesidir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Aydın merkez ilçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.

Nazilli mi büyük Söke mi?

Damad Halil Paşa vali olunca eyalet merkezi tekrar İzmir oldu, hatta bu sebeple resmî yazışmalarda eyalete İzmir eyaleti dahi denildi. 1867'deki idarî düzenlemeler sırasında köklü değişiklikler yapıldı ve merkezi İzmir olan Aydın eyaleti Aydın, Denizli, Saruhan, İzmir ve Menteşe olmak üzere beş sancağa ayrıldı.

Aydın'ın hangi yeri Meşhur?

İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.

Aydın neyi ile meşhur?

Aydın'ın en meşhur şeyleri ise genel olarak; zeytinyağı, incir, kestane, Ege yeşillikleri, zeytinyağlı ve sebzeli yemekleri ile üçetek, uladu örtü, şalvar ve çeki olarak bilinen hediyelik giysiler olmakta.

Aydın yaşanacak bir yer mi?

Ege insanının sıcaklığı size hayattaki tüm stresi unutturacaktır. Ayrıca doğal güzellikleri ve doğal ürünleri size ekstra güç ve sağlık verecek kadar iyidir. TÜİK'in yaptığı çalışma ile Aydın Çevre İndeksinde ilk 10 şehir içinde yer almıştır. Yaşanabilir bir çevre arıyorsanız Aydın sizi bekliyor.

Aydın'a en yakın deniz neresi?

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde yer alan Kadınlar Denizi Plajı, il merkezine yaklaşık olarak 55 kilometre mesafede yer almaktadır. Bu plaja gitmek için il merkezinden ilk olarak Kuşadası minibüslerine binmeli ardından da Kadınlar Mahallesi'ne giden minibüsler ile plaja ulaşmalısınız.

Aydın'da hayat ucuz mu?

Ancak, ortalama olarak, Aydın'da yaşamanın aylık maliyeti, 14.500 - 23.700 TL arasındadır. Bu maliyetin içinde, aşağıdaki giderler yer almaktadır: Konaklama: Aydın'da kiralık ev fiyatları, ilçeye ve konuma göre değişmektedir. Ortalama olarak, bir dairenin kirası, 4.500-7.500 TL arasındadır.

Didim den sonra hangi şehir gelir?

Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.

Aydın Hangi şehre yakın?

Kuzeyinde İzmir, kuzeydoğusunda Manisa, doğusunda Denizli, güneyinde Muğla illeri, batısında Ege Denizi bulunmaktadır. İlin denizden yüksekliği 64 metredir.

Aydın büyük mü?

Nüfus bakımından Ege Bölgesi'nin İzmir ve Manisa'dan sonraki 3. büyük ilidir. Aydın ilinde 17 ilçe bulunmaktadır.

Aydın mı büyük Nazilli mi?

Nazilli, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin en büyük nüfusa sahip olan ikinci ilçesidir.

Aydının adı neden Aydın?

Aydın'ın eski isimleri Tralleis ve Güzelhisar olup 14. yüzyılda Anadolu Beylikleri döneminde kurulan Aydınoğulları beyliği döneminde ismi Aydın olarak değişmiştir. Herodot, Aydın ili ile ilgili “Bizim yeryüzünde bildiğimiz en güzel gökyüzünün altı ve en güzel iklimin bulunduğu yer” demiştir.

Aydın 2023 nüfusu ne kadar?

Aydın'ın 2023 yılı itibariyle toplam nüfusu belli oldu. TÜİK tarafından açıklanan Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi sonuçlarına göre Aydın'ın nüfusu bir önceki yıla göre yaklaşık 13 bin kişi artarak 1 milyon 161 bin 702'ye ulaştı.

Aydın ilinin eski adı nedir?

Aydın'ın Türk egemenliğinde bir yönetim birimi statüsü kazanması 1390 yılında Yıldırım Beyazıt'ın şehzadesi Ertuğrul Bey'in Vali olarak Aydın'a atanmasıyla başlamıştır. Aydınoğulları zamanında şehrin adı Aydın Güzelhisarı olmuş, daha sonra Aydın adını almıştır.

Ilk Aydın Kimdir?

İlkin Aydın (d. 5 Ocak 2000, Ankara), Türk millî voleybolcu. Smaçör pozisyonunda görev almaktadır.