Didim İlçeleri

Didim İlçeleri Didim İlçeleri, Didim'in kaç tane köyü var?, Aydın ilinin ilçeleri nelerdir?, Altınkum nerenin ilçesi?, Didim ne ile meşhur?

Didim İlçeleri

9 Mayıs 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parçası iken bu tarihte yayınlanan bir kanunla Yenihisar merkez olmak üzere Akbük, Akyeniköy beldeleri ile Akköy, Balat, Batıköy, Denizköy ve Yalıköy köyleri ve Milas ilçesinden alınan Akbük ile ilçe olmuştur.

Didim'in kaç tane köyü var?

9 Mayıs 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parçası iken bu tarihte yayınlanan bir kanunla Yenihisar merkez olmak üzere Akbük, Akyeniköy beldeleri ile Akköy, Balat, Batıköy, Denizköy ve Yalıköy köyleri ve Milas ilçesinden alınan Akbük ile ilçe olmuştur.

Aydın ilinin ilçeleri nelerdir?

Didim, aynı zamanda 90 km'lik sahip şeridine sahip bulunuyor. Bu sahil şeridinde ise irili ufaklı 60'a yakın koy bulunuyor. Kum ve çakıllı plajlarla kaplı olan plajları ile ünlü olan Didim, yerli ve yabancı pek çok turiste ev sahipliği yapıyor.

Altınkum nerenin ilçesi?

Aydın ili, Merkez (Aydın), Bozdoğan, Buharkent, Çine, Didim, Germencik, İncirliova, Karacasu, Karpuzlu, Koçarlı, Köşk, Kuşadası, Kuyucak, Nazilli, Söke, Sultanhisar, Yenipazar ilçelerinden meydana gelmiştir.

Didim ne ile meşhur?

Altınkum, Aydın ilinin Didim ilçesine bağlı bir mahalledir.


Didimin en güzel semti neresi?

Didim'de gezilecek yerler olarak; Didyma Antik kenti, Apollon Tapınağı, Myus Antik Kenti, Herakleia Antik Kenti, Milet Antik kenti, Priene Antik Şehri, Saplı Ada, müzeler, plajlar, koylar, Bafa gölü, Altınkum gibi birçok yeri gezebilirsiniz.

Didim'in eski adı nedir?

DİDİMİN EN GÜZEL SEMTİ ÇAMLIK MAHALLESİNDE.

Aydının en büyük ilçesi neresi?

Eski ismi “Yenihisar” olan ilçe, yöre halkının isteğine uyularak 9 Nisan 1997 tarihinde Resmi Gazetede yayınlanan kararla Didim olarak değiştirilmiştir. Apollon Tapınağı Artemis'in ikiz kardeşi Apollon adına, Brankhid kahinleri için yapılmıştır.

Aydın hangi ilden ayrıldı?

Efeler, Aydın ilinin en büyük ve merkez olarak kabul edilen ilçesidir. 12 Kasım 2012'de TBMM'de kabul edilen 6360 sayılı kanun ile Aydın merkez ilçesinin kaldırılması sonucu kurulmuştur.

Kaç tane ilçe var?

Damad Halil Paşa vali olunca eyalet merkezi tekrar İzmir oldu, hatta bu sebeple resmî yazışmalarda eyalete İzmir eyaleti dahi denildi. 1867'deki idarî düzenlemeler sırasında köklü değişiklikler yapıldı ve merkezi İzmir olan Aydın eyaleti Aydın, Denizli, Saruhan, İzmir ve Menteşe olmak üzere beş sancağa ayrıldı.

Didim nasıl bir yer?

Didim, Aydın'ın popüler turistik ilçelerinden. Temiz plajları ve yüksek oksijen seviyeli havası ile antik çağlardan beri ilgi çeken bir tatil beldesidir. Turizm olanakları gelişmiştir ve her bütçeye uygun 5 yıldızlı otellerden butik otellere, apart otellere kadar birçok tesis bulunmaktadır.

Didim hangi denize bagli?

1991 yılında ilçe olan Didim, doğuda Muğla il sınırı, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımada şeklindedir, yüzölçümü 402 km2 civarındadır. Aydın sınırları içinde yer alan Didim, Kuşadası'ndan 70, Bodrum'dan 110 km uzaklıkta önemli bir turizm merkezidir.

Didim nereye yakın?

Aydın iline bağlı olan Didim, Türkiye'nin önemli turizm beldelerinden biridir. Aydın merkezine 123 km uzaklıkta bulunur. 1991 senesinde ilçe olmuştur. Doğuda Muğla il sınırı ve Akbük Körfezi, batıda ve güneyde Ege Denizi, kuzeyde Bafa Gölü ve Menderes Nehri ile sınırlanmış bir yarımadadır.

Bodrum Didim arası ne kadar sürüyor?

İki ilçe merkezi arasındaki mesafe 114 km'dir. Yol güzergahının kimi yerlerde deniz kenarından ilerlemesi nedeniyle yolculuk süresi biraz uzundur. Hız limitlerine uyularak güvenli bir seyahat ile 1 saat 30 dakika gibi bir süre içerisinde Didim'den Bodrum'a ulaşabilirsiniz.

Didim'de denize girilir mi?

Didim, ülkemizin özellikle de Ege Bölgesi'nin en iyi tatil beldeleri arasında yer almaktadır. İlçede yer alan plajlar hem doğa güzellikleri ile hem de mavi bayraklara sahip olmaları sebebi ile pek çok turist tarafından tercih edilmektedir.

Didimin hangi yemeği meşhur?

Şöyle ki; Ülkemizin yöresel çorbası olan tarhana ve kulak çorbası listenin en başta yer alıyor. Sarmaşık ve kedirgen kavurması, acılı güveç, etli nohut yahnisi, tandır kebap, patlıcan kavurma, ciğer sote ve mantı, et seven kişilerin Didim'de denemesi gereken Türk yemeklerinden.

Didim Akbük deniz nasıl?

Akbük Koyu, Ege Bölgesinin en güzel koylarından biridir. Azmak Nehri'nin suları karışması ile tertemiz ve berrak bir denize sahiptir. Koyun girişinde hemen sol tarafta bir halk plajı bulunmaktadır. Cam gibi masmavi denizi, durgunluğu ile dikkat çekmektedir.

Didim Akbük Neyi Meşhur?

Saplı Ada. Akbük'te bulunan Saplı Ada, Didim merkeze 23 kilometre uzaklıkta olan Didim'in meşhur yerlerinden bir diğeridir. Akbük beldesinin simgesi olan Saplı Ada, oluşum şekli ile popülerleşen bir adrestir.

Didim'in neyi meşhur hediyelik?

Didimlilerin yemiş olarak adlandırdığı lop incir bölgenin en meşhur yiyeceklerinden bir diğeridir. Lop incirden yapılan reçeli de mutlaka almanızı tavsiye ediyoruz. Didim Akköy en kaliteli üzümlerin yetiştiği yerler arasındadır. Didim'den sevdiklerinize üzüm ve köy şarabı satın alabilirsiniz.

Didimde en büyük deprem ne zaman oldu?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin verilerine göre, saat 16.01'de, Ege Denizi'nde 4.0 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Aydın'ın Didim ilçesinin 237,76 kilometre açığındaki depremin 38,00 kilometre derinlikte olduğu kaydedildi.

Didim'de deprem ne zaman oldu?

9 Mayıs 1990 tarihine kadar Didim ve çevresi Söke ilçesinin bir parçası iken bu tarihte yayınlanan bir kanunla Yenihisar merkez olmak üzere Akbük, Akyeniköy beldeleri ile Akköy, Balat, Batıköy, Denizköy ve Yalıköy köyleri ve Milas ilçesinden alınan Akbük ile ilçe olmuştur.