Erdek Nerenin İlçesi

Erdek Nerenin İlçesi Erdek Nerenin İlçesi, Balıkesir Erdek Denizi nereye bağlı?, Erdek de tatil yapılır mı?, Erdek Belediyesi hangi ile bağlı?, Erdek nerede bulunuyor?

Erdek Nerenin İlçesi

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek (Artàke, Yunanca: Αρτάκη), Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.

Balıkesir Erdek Denizi nereye bağlı?

Balıkesir ilinin ilçesi olan Erdek (Artàke, Yunanca: Αρτάκη), Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'nde yer alır. Türkiye'nin ilk sayfiye yerlerinden birisidir.

Erdek de tatil yapılır mı?

Erdek Hangi İle Bağlı? Erdek, Balıkesir ilimize bağlı bir ilçe olarak karşımıza çıkar. Balıkesir ilinin içinde bulunan Erdek, kuzeyinde bulunan Kapıdağ Yarımadası'nda ve Erdek Körfezi içinde yer alır.

Erdek Belediyesi hangi ile bağlı?

Yaz ayları sıcak ve kurak, kış ayları ise ılık ve yağışlı geçen ilçe, dört mevsim ziyaretçilerine farklı güzellikler sunuyor. Erdek'in ferahlatan rüzgarları eşliğinde yaz aylarında keyifli bir tatil yapabilirsiniz.

Erdek nerede bulunuyor?

BALIKESİR ERDEK BELEDİYESİ : T.C.


Balıkesir Erdek in neyi meşhur?

Erdek; Marmara Bölgesinde, Marmara denizine doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda Erdek Körfezi'ndedir.

Balıkesir en güzel deniz nerede?

Antik kent kalıntıları ve çam ormanları arasından geçen yürüyüş yolları ile ünlü yarımada; yürüyüş parkurları, bisiklet yolları ve donanımlı kamp alanları ile dünyanın her yerinden doğa severlerin tatil yapmak için tercih ettiği yerler arasında.

Erdeğin Neyi Meşhur?

Karadut Plajı, Avşa Adası

Balıkesir'de en güzel deniz nerede dendiğinde akla ilk gelen hazinelerden Avşa Adası'nda konumlanan bu plajda yiyecek, içecek ve şezlong hizmeti veren iki farklı işletme bulunuyor.


Erdek hangi ile yakın?

Erdek'te mutlaka denenmesi gereken yemekler ise Zerde Tatlısı, patlıcan ve mantı olarak sıralanmaktadır. Genellikle ilçe merkezinde yer alan restoranların sahil kesiminde de bulunduğu bilinmektedir.

Balıkesir Erdek arası kaç kilometre?

Marmara Denizi'nin en popüler adalarından Avşa ve Marmara Adası'na oldukça yakın bir bölgede bulunan Erdek ilçesi hem Çanakkale hem de Bursa şehirlerine 50 kilometre uzaklıkta yer almaktadır. Balıkesir il merkezine 119 kilometre uzaklıkta bulunan Erdek ilçesi, il merkezine en uzak ilçedir.

Balıkesir Erdek nasil bir yer?

Erdek Otogarı ve Balıkesir şehir merkezi arasında 110 km mesafe bulunuyor.

Erdek Denizi Temiz mı?

Erdek, Marmara Bölgesi'nin Marmara Denizi'ne doğru uzanan Kapıdağ Yarımadası'nda ve Erdek Körfezi üzerinde yer alır. Erdek, Türkiye'nin ilk sayfiye alanlarından biridir. Antik kentleri, muhteşem doğası, açık hava müzesi, tertemiz denizi ve yumuşacık kumsalları ile görülmeye değer bölgeler arasında yer alıyor.

Istanbul Erdek arası kaç saat sürüyor?

Erdek Sahili

Yaz sezonunda sık sık ziyaret edilen sahil düzenli olarak temizlenmektedir. Çevresindeki rakımın oldukça yüksek olduğu bilinirken ağaçların da oldukça fazla olduğu görülmektedir. Kafa dinlemek isteyenlerin uğrak noktası olan bu sahil temiz olmasıyla yüzme keyfi vermektedir.


Erdek depreme dayanıklı mı?

İki şehir arasındaki mesafe 332 km km'dir ve seyahat etmek yaklaşık 3 saat 45 dakika saat kadar sürer.

Erdek de deniz var mı?

HABER: ÖNDER BALIKÇI Türkiye'nin deprem kuşağı içinde bulunduğunu vurgulayan Erdek Belediye Başkanı Mimar Hüseyin Sarı, “Ancak Erdek'ten geçen bir fay hattı yok” dedi. yılında çıkan deprem yönetmeliğine uygun olmamasına karşın yine de ilçemizde hiçbir yapı hasar görmedi.”

Erdek denize girilir mi?

Erdek Plajı

Sahil şeridi boyunca yürüyüş yapabileceğiniz Erdek'in en çok tercih edilen plajı her sene hem yerli halk hem de turistlerin akınına uğruyor. Merkezde yer alan plaj hem kumsal yapısı hem de denizinin temizliği sayesinde birçok tatilcinin favorisi durumunda.


Erdekten ne alınır?

Erdek'te denize girilecek plajlar listesinin en önemli tatil noktalarından biri olan Ocaklar Halk Plajı, tüm Balıkesir'de en fazla tercih edilen plajlar arasındadır. 40 metre genişliğe sahip olan bu plaj, 200 metre uzunluğundadır.

Erdekte ne yetişir?

Ülkemizin kırmızı soğan ambarı olarak bilinen Erdek'te yetişen soğanlar başta büyük şehirler olmak üzere birçok ile ihraç ediliyor. Erdek Çarşısı yaz döneminde oldukça hareketleniyor. Takı, kıyafet, ev süsü, magnet gibi her türlü hediyelik eşyayı bulabileceğiniz çarşıda sevdikleriniz için alışveriş yapabilirsiniz.

Marmara Adası Erdek arası kaç saat?

Başlıca tarım ürünleri zeytin, kırmızı soğan, ve buğdaydır. Bunun yanı sıra kiraz, kuru fasulye, salçalık biber, elma, erik, tütün de yetiştirilir.İç turizmim en yoğun olduğu ilçelerimizden biridir.

En sıcak deniz suyu nerede?

Balıkesir'in Erdek ilçesinden Marmara Adası'na 45 dakikada ulaşım hizmeti sunacak feribot seferleri başladı.

Balıkesir'in hangi ilçesinde tatil yapılır?

Marsa Alam gerçekten büyüleyici bir cennet! Muhteşem mercan resiflerini ile ve dünyanın en sıcak denizi ile meşhur.