Kapı Duası

Kapı Duası Kapı Duası, Bir işin çabuk olması için hangi dua okunur?, Kılıç duası nedir?, Ne isteğin varsa kesinlikle gerçekleşmesi için okunacak dua?, Bir şeyin olmasını çok istiyorsak hangi duayı etmeliyiz?, Şahmeran duası anlamı nedir?, Her kim bu beş kelime ile dua?

Bir işin çabuk olması için hangi dua okunur?

'Rabbena atina min ledunke rahmeten ve heyyı lena min emrina reşeda. ' (Ey rabbim! Sen bizi katından rahmet ev ve işimizde bizler için başarılar hazırla.) Bu dua her gün 70 kere okunursa Allah'ın (cc) izni ile iş bulunur.

Kılıç duası nedir?

Genel itibarıyla kılıç duası olarak adlandırılan, ya kılıç üzerine ya- zılmasından ya da ezberden okunması ile Allah'ın yardımından medet umulan ayetler aynı zamanda hamâil içine yazılarak boyunda taşınmak- tadır.

Ne isteğin varsa kesinlikle gerçekleşmesi için okunacak dua?

Abdülehad Serhendi hazretleri bir müjde verip buyuruyor ki: (70 kere “Yâ Allah, Yâ Rahman, Yâ Rahîm, Yâ Kavî, Yâ Kâdir” okuyup da dua eden, ne isterse istesin, Cenâb-ı Hak duasını kabul eder ve ne muradı varsa verir.) Allah rızası için okumalı.


Bir şeyin olmasını çok istiyorsak hangi duayı etmeliyiz?

Bu kapsamda dilek duasının Arapça okunuşu şu şekilde olmaktadır: "Estağfurullah min külli ma kerihallah, Estağfirullahel'azim ellezi la ilahe illa hüvel hayyel kayyume ve etubü ileyh." şeklinde ifade edilmektedir. Bu oldukça etkili olan dilek duasının Arapça dilindeki okunuş biçimidir.

Şahmeran duası anlamı nedir?

Velhamdu-lillahi Rabbil alemin. ŞAHMERAN DUASININ TÜRKÇE ANLAMI: ''Her şeye hayat vererek ayakta tutan, gerçek hayat sahibi Rabbim senden başka ilah yoktur. Her şeyden yüce olan Hikmet Sahibi Rabbim sen gizli ve saklı her şey bilir ve işitirsin.

Her kim bu beş kelime ile dua?

Muaviye b.Ebu Süfyan'dan rivayet olunmuştur. Rasûlullah(s.a.v)'tan şöyle buyurduğunu nakletmiştir: “Kim şu beş kelime ile Allah'a duâda bulunursa, Allah istediğini mutlaka o kimseye verir."

En kuvvetli dua nedir?

Lâ ilâhe illallâhü vahdehu lâ şerîke leh * lehul mülkü velehül hamdü ve hüve alâ kulli şey'in kadîr. El hamdü lillâhi ve subhânallâhi vel hamdülîllâhi ve lâ ilâhe illahlâhü vallâhu ekber ve lâ havle ve lâ kuvvete illâ billâhi'l-aliyyil-azîm. İsmi Azam Duasının Anlamı ve Meali Allah'tan başka ilah yoktur.

Yedi veren duası ne için okunur?

Bismillahillezi La Yedurru diye başlayan dua kulun her türlü sıkıntıdan, beladan, sorundan Allah'a sığınması için edilen dualardan biridir. Resullallah (s.a.v.) tarafından söylenilen bu dua rivayet edilmesi üzerine bu dua her zaman müminler tarafından okunulan bir duadır.

Peygamber Efendimiz bir şeyin olmasını istediğinde nasıl dua ederdi?

Allah Rasûlü dua edeceğinde bazen kıbleye yönelir, bazen koltuk altı görünecek kadar ellerini kaldırır, bazen avuçlarını açarak, bazen de avuçlarını birleştirerek içtenlikle dua ederdi. Dua ettikten sonra ellerini mutlaka yüzüne sürer ve ashâbına da bunu tavsiye ederdi.

Hayırlı sonuç almak için hangi sure okunur?

Rabbi Yessir Duasının Türkçe Anlamı

'Allah'ım senin sonsuz olan merhametin ve yardımların olmadan ben bu işi kendi başıma yapamam. Allah'ım tüm hayırlı işlerimi zorlaştırma, kolaylaştır. İlmimi artırarak, yapacağım işlerin bana ve çevreme faydalı olmasını eyle ve işlerimi en hayırlı şekilde sonuçlandır. '


Allah hangi ismiyle dua edilirse kabul eder?

- El-Mücîb ismi günde 55 defa zikredilir ise Allah o kulun dualarını kabul eder. - Gece teheccüd vakti geldiğinde bu ismi ''Ya Mucîp'' diye 68 kere okuyan kişi mucizelere nail olur.

En etkili çevirgel duası nedir?

Bihakkı Lâilâhe illallahü Muhammedin Resulullahi Yarab, sen ol Şan'ı büyük Allah, sen ki yedi kat yerleri ve gökleri yarattın: Yarab senin izzetin hürmeti için Filanca'nın gönlünü ve canını ve yedi kat endamını ve iradesini ve kararını bana çevirgel, gayrilerinden gönlünü ayırgil.

Şahmeran duası dilek için kaç kere okunur?

Her türlü dilek için 41 defa okunmalı. Geceleri rahat uyumak isteyenler 3 kez okunmalı. Nazardan korunmak için günde 7 defa okunmalı.

Şahmeran dinimizde var mı?

İşte detaylar... ŞAHMERAN DUASINI OKUMAK GÜNAH MI? Ancak bu dua Kuran-ı Kerim'de geçmemektedir. Diğer yandan Me-sur dua diye bilinen Peygamber Efendimiz'in uygulayıp da ümmetine tavsiye ettiği dualar arasında da bulunmamaktadır.

Ağlayarak yapılan dua kabul olur mu?

Dertliyken yapılan dua ise gönülden kopup gelir, makbuldür.)

Hangi dua insanı rahatlatır?

*"Bir kimse, sıkıntılı zamanında on defa, Hasbiyallahü lâ ilâhe illâ hüve aleyhi tevekkeltü ve hüve rabbül arşil azîm'i okursa, Allahü teâlâ üzüntüsünü giderir."

Bol rızık için hangi dua okunur?

Allâhümmekfinî bi helâlike an harâmike, veğninî bi fadlike ammen sivâke. Allah'ım! Bana helal rızık nasip et beni haramdan koru!

Kim bu duayı 3 kere okursa?

(Merakıl-felah)daki hadis-i şerifte, (Her namazdan sonra, üç kere Estagfirullah elazim ellezi la ilahe illa huv el-hayyel kayyume ve etubü ileyh okuyanın bütün günahları affolur) buyuruldu. Bu fakir [Muhammed Masum hazretleri] farz namazlardan sonra, 70 kere istigfar okuyorum.

Çaresiz kalınca hangi dua okunur?

Bu dua ise şu şekilde olmaktadır: "La ilahe illallahül'azim-ül-halim la ilahe illallahü Rabbül-Arş-il'azim la ilahe illallahü Rabbüs-semavati ve Rabbül-Erdı Rabbül'Arş-il-kerim." Bu duanın manası "Allah'ım beni bütün sıkıntılarımdan, sorunlarımdan kurtar. Şüphesiz ki sen her şeye kuvveti yetensin.

Kötülük yapana hangi esma okunur?

Kötülük yapana hangi esma okunur sorusu oldukça yoğun bir şekilde araştırılıyor. Eğer birinin size kötülük yaptığını düşüyorsanız El-Müntakim esmasını okumanız öneriliyor. El-Müntakim sıfatı aciz olan ve haksızlığa uğrayan bir kulun hakkını araması için Allah'a sığınması anlamı taşır.