Kastamonu İlçesi Bulmaca

Kastamonu İlçesi Bulmaca Kastamonu İlçesi Bulmaca, Kastamonu ilinin ilçeleri nelerdir?, Kastamonu ilçelerini sayar mısın?, Kastamonu en büyük ilçesi hangisi?, Kastamonu kaç tane köyü var?, Kastamonun kaç tane ilçesi vardır?, Kaç tane ilçe var?

Kastamonu ilinin ilçeleri nelerdir?

İLÇELER: Kastamonu ilinin ilçeleri; Abana, Ağlı, Araç, Azdavay, Bozkurt, Cide, Çatalzeytin, Daday, Devrekani, Doğanyurt, Hanönü, İhsangazi, İnebolu, Küre, Pınarbaşı, Seydiler, Şenpazar, Taşköprü ve Tosya'dır.

Kastamonu ilçelerini sayar mısın?

Kastamonu'nun toplam 20 ilçesi bulunmaktadır. Bu ilçeler; Abana, Cide, İnebolu, Tosya, Daday, Merkez İlçe, Pınarbaşı, Çatalzeytin, Küre, Taşköprü, Şenpazar, Devrekani, Doğanyurt, Azdavay, Ağlı, Araç, Bozkurt, Hanönü, İhsangazi ve Seydiler ilçeleridir.

Kastamonu en büyük ilçesi hangisi?

Merkez ilçe, hem nüfus yoğunluğu hem de toprak büyüklüğü açısından şehrin en büyük ilçesidir. Diğer taraftan, Abana ilçesi, alan olarak en küçük ilçe olmasına rağmen, sahil şeridiyle dikkat çeker. Ağlı ise nüfusu en az olan ilçedir. Kastamonu'nun ilçeleri, coğrafi konumlarına göre farklı iklim özellikleri gösterir.


Kastamonu kaç tane köyü var?

04 Şubat 2021 Türkiye İstatistik Kurumu verilerine bakıldığında merkez ilçeyle birlikte 20 İlçe, 20 tane belediye, bu belediyelerde 173 tane mahalle ve buna ek olarak 1.054 köy bulunmaktadır.

Kastamonun kaç tane ilçesi vardır?

Toprak genişliği göz önüne alındığında Merkez ilçesi en büyük, Abana ise en küçük ilçedir.

Kaç tane ilçe var?

Cide, Karadeniz Bölgesi'nde Kastamonu ilinin en büyük ikinci ilçesidir. Nüfusu 2023 yılı itibariyle 100 binin üzerindedir. Cide, turizm, ticaret ve tarım alanında önemli bir yere sahiptir. İlçe, Karadeniz Bölgesi'nin önemli turizm merkezlerinden biridir.

Kastamonu'nun en küçük ilçesi hangisi?

Kastamonu'nun Osmanlı ülkesine katılması ile Sinop İli toprakları içinde bulunan Durağan, Boyabat ve Gerze, Kastamonu sancağına bağlandı. Tanzimat teşkilatıyla birlikte Kastamonu İl (Eyalet) Sinop Kadılığı da bu eyalete bağlı bir Sancak oldu.

Kastamonu'nun hangi ilçesi il olacak?

İstanbul 39 ilçesi ile Türkiye'nin en fazla ilçeye sahip ilidir. 31 ilçe ile Konya en çok ilçeye sahip 2. ildir. İzmir 30 ilçe ile 3. sıradadır. Bayburt merkez dahil 3 ilçesi ile Türkiye'nin en az ilçeye sahip ilidir.

Kastamonu Hangi şehirden ayrıldı?

Tarih. Oghuz Türkleri'nin Kayı şubesinden inen, Beylik, İlhanlı hükümdarı Geyhatu tarafından Eflani'nin Şemseddin Yaman Candar'a ikta verilmesi sonucu 1291 yılında kurulmuştur. Yaman Candar'dan sonra tahta geçen Süleyman Paşa, Kastamonu ve Sinop'u fethederek beyliğin sınırlarını genişletmiştir.

Kastamonu neyi ile meşhur?

Cide'nin ise 90 km boyunca uzanan bir kıyı kesimi bulunuyor ve burası Karadeniz'in en uzun sahili olarak biliniyor. Kastamonu'da yat turizmi için uygun koylar arayanlar İnebolu, Cide, Abana, Doğanyurt ve Çatalzeytin ilçelerinin sahillerinde bulunan koylara uğrayabilir.

Kastamonu ne ile ünlü?

Bir görüşe göre Kastamonu şehri ismini, Hitit döneminde aynı bölge için kullanılan Kastama isminden almıştır. Kastama ismi zamanla Kastamonu'ya dönüşmüştür. Bir başka görüşe göre Kastamonu şehri ismini, Gas ve Tumanna kelimelerinin birleşiminden almıştır.

En çok ilçesi olan il hangisi?

TÜİK verilerinden derlediğimiz bilgiye göre Kastamonu nüfusuna kayıtlı 730 bin 283 kişi, kentin dışında ikamet ediyor. İl dışından 51 bin 132 kişinin yer aldığı Kastamonu'da yerli halk 315 bin 628 kişi olarak gözde çarpıyor. Kastamonu'daki nüfusun yüzde 49'undan daha fazlası İstanbul'da yaşıyor.

Kastamonu kim fethetti?

Kastamonu, Türkiye Cumhuriyeti'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu ilinin merkez şehridir. Gökırmak'ın bir kolu olan Karaçomak Deresi vadisinde kurulu bulunan şehrin denizden yüksekliği 774 metredir.

Kastamonu denize kıyısı var mı?

Kastamonu İli çoğunlukla engebeli arazilerden oluşmaktadır, ilin kuzeyinde Batı Karadeniz Dağları bulunmaktadır. Karadeniz sahiline paralel olarak İsfendiyar (Küre) Dağları il merkezinin kuzeyinde, güneyinde ise yine doğu batı uzantılı Ilgaz dağları yer alır.

Kastamonu nereden geldi?

Türkiye'nin köyleri, Türkiye'de kırsal nüfusun yaşadığı ve köy kanununun uygulandığı yerleşme birimleri. 2010 verilerine göre 34.247 olan köy sayısı 2014 Türkiye yerel seçimleri ile yürürlüğe giren yeni büyükşehir yasası ile birlikte 18.335'e düşmüştür.

En çok Kastamonulu nerede yaşıyor?

Vezirköprü Türkiye'de en fazla köye sahip ilçe olup, Samsun'un en büyük beşinci ilçesidir.

Kastamonu hangi ülkede?

Artı Gerçek - Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre; İstanbul'un Esenyurt ilçesi, 977 bin 489 nüfusuyla "en kalabalık ilçeler" listesinde ilk sıraya yerleşti. Esenyurt, nüfus olarak 57 ili geride bıraktı. Bu ilçede kilometrekareye 3 bin 49 kişi düşüyor.

Kastamonu il mi ilçe mi?

Karadeniz Bölgesinin Batı Karadeniz bölümünde yer alan il,kuzeyde Karade- niz, doğuda Sinop, batida Zonguldak, güneyde Çankırı, güneydoğuda Çorum il- leri ile sınırlanmıştır.

Kaç tane köy var?

Kastamonu'ya özgü yemekler arasında etli ekmek, banduma, kuyu kebabı, incir dolması, siyez bulgur pilavı, ekşili pilav, simit tiridi, cırık tatlısı, mıklama, üryani eriği hoşafı, patates paçası, İnebolu simidi gibi pek çok lezzet yer almaktadır.

Türkiye'de en çok köyü olan ilçe hangisi?

1- Cide. Cide, Kastamonu'nun en güzel tatil beldelerinden biri olarak biliniyor. Antik çağlardan günümüze kadar uzanan binlerce yıllık tarihi ile öne çıkan Cide, Karadeniz'in büyüleyici koylarından Gideros Koyu'na ev sahipliği yapıyor. Ayrıca doğa sporlarının popüler adreslerinden biri olan Loç Vadisi de ilgi çekiyor.